Controale în tramvaiele liniilor 14 şi 40 din Capitală, pentru combaterea călătoriilor frauduloase

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a început, luni, o campanie de control în toate tramvaiele liniilor 14 şi 40, persoanele prinse că circulă fraudulos fiind date jos la prima staţie şi trimise să îşi achite călătoria.

134 afișări
Imaginea articolului Controale în tramvaiele liniilor 14 şi 40 din Capitală, pentru combaterea călătoriilor frauduloase

Controale în tramvaiele liniilor 14 şi 40 din Capitală, pentru combaterea călătoriilor frauduloase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În prima etapă a campaniei, reprezentanţi ai corpului de control al Regiei Autonome de Transport Bucureşti se vor afla în fiecare tramvai al liniilor 14 şi 40. Aceştia vor monitoriza fluxul de călători, vor verifica titlurile de călătorie şi, totodată, vor oferi informaţii despre validarea acestora, se arată într-un comunicat de presă al RATB, remis agenţiei MEDIAFAX.

"Persoanele care nu deţin titlu de transport valabil nu vor putea să-şi continue călătoria şi vor fi îndrumate către punctele de vânzare pentru achiziţionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta şi opţiunea procurării unui abonament de o zi prin SMS", a precizat sursa citată.

În etapa următoare, proiectul va fi extins şi pe alte linii de transport public.

Potrivit RATB, pe baza datelor privind numărul de călători transportaţi, vor fi obţinute informaţii reale şi utile, care vor permite analizarea corectă a cererii de transport şi oferirea posibilităţii adaptării numărului de vehicule la cererea înregistrată pe fiecare linie, zonă sau interval orar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici