Controale ISU. Două spaţii care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectori

Două spaţii în care urmau să fie organizate petreceri de Revelion, din comunele Borleşti şi Zăneşti, au fost închise de inspectorii din cadrul ISU Neamţ. Firmele au fost amendate cu 30.000 de lei.

2646 afișări
Imaginea articolului Controale ISU. Două spaţii care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectori

Controale ISU. Două spaţii care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectori

Inspectorii din cadrul ISU Neamţ au verificat vineri operatori economici care organizează evenimente de Revelion, acţiuni care vor contionua sâmbătă şi duminică.

Sunt vizate unităţi de alimentaţie publică care organizează petreceri de Revelion pentru identificarea şi înlăturarea potenţialelor cauze generatoare de situaţii de urgenţă.

Vineri, au fost constatate mai multe nereguli la doi operatori economici din comunele Borleşti şi Zăneşti.

„În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor Art. 19, lit. c) din Legea nr. 307/12.06.2006, cu modificările ulterioare, coroborat cu Art.3, alin. 2, lit. a) din HGR nr. 915/3.11.2015, a fost aplicată, pentru ambii agenţi economici, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 30 000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi de sigilare a spaţiilor respective, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a transmis ISU Neamţ.

Potrivit instituţiei, oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor se face doar pentru construcţiile din categoriile comerţ, cultură sau turism care se regăsesc în situaţiile prevăzute de articolele 2 şi 3 din HGR 915/2015. „Facem precizarea că inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcţionării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerinţa de securitate la incendiu în condiţiile criteriilor stabilite în HGR 915/2015”, precizează pompierii din Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici