Controale şi amenzi la "magazinele de vise" din Capitală

Inspectorii Gărzii Financiare au acordat, în perioada 13 - 22 ianuarie, amenzi de aproape 130.000 de lei pentru 21 de agenţi economici din Capitală, ce vindeau substanţe psihoactive cunoscute sub numele de "droguri legale".

28 afișări
Imaginea articolului Controale şi amenzi la "magazinele de vise" din Capitală

Controale şi amenzi la "magazinele de vise" din Capitală

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut inspectorilor Gărzii Financiare Bucureşti şi celor ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti - Ilfov să verifice, împreună cu ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), aşa-numitele "magazine de vise" din Capitală, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Instituţiei Prefectului.

Echipele de control ale Gărzii Financiare au verificat 21 de magazine şi au acordat 24 de amenzi în valoare totală de aproape 130.000 de lei.

În plus, autorităţile au confiscat marfă în valoare de aproape 37.000 de lei, iar activitatea în patru magazine a fost suspendată.

Principalele nereguli constatate de inspectori au fost legate de evidenţele financiar contabile sau provenienţa produselor.

La rândul lor, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat 15 magazine şi au aplicat sancţiuni de 63.000 de lei, pentru practici comerciale incorecte.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Polţiei Române, autorităţile române au întocmit cinci dosare penale şi au acordat amenzi de peste 200.000 de lei, de la începutul anului, în urma a 42 de controale la magazine ce comercializează plante etnobotanice, cunoscute drept droguri legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici