Control dispus de Ministerul Sănătăţii la un spital din Tecuci, unde medicii reclamă neplata salariilor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, joi, un control la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, judeţul Galaţi, unde mai multe cadre medicale au protestat, în cursul dimineţii, faţă de neplata salariilor, ei reclamând blocarea conturilor unităţii din cauza datoriilor către un laborator.

586 afișări
Imaginea articolului Control dispus de Ministerul Sănătăţii la un spital din Tecuci, unde medicii reclamă neplata salariilor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Mai multe cadre medicale de la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, judeţul Galaţi, au refuzat, joi dimineaţă, să intre la lucru, în cabinete, în semn de protest faţă de neplata salariilor, ei asigurând totuşi urgenţele medicale şi tratând bolnavii internaţi în unitatea spitalicească.

Preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru, a declarat că acţiunea de protest a fost una spontană şi că angajaţii spitalului au decis să-şi exprime astfel nemulţumirea după ce plata salarilor le-a fost întâziată mai multe zile.

"Deşi li s-a promis la începutul săptămânii că astăzi (n.r. - joi) îşi vor primi drepturile salariale, acest lucru nu s-a întâmplat şi au ieşit în curtea spitalului. Noi am făcut demersuri la Direcţia de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătăţii şi Prefectura Galaţi pentru rezolvarea acestei situaţii. Până acum nu s-a rezolvat nimic", a declarat Paraschiv Sălăvăstru.

Medicii spitalului din Tecuci susţin că s-a ajuns în această situaţie după ce spitalul nu a putut achita contravaloarea serviciilor pentru un laborator privat de analize medicale. În acest caz, societatea care făcea analizele medicale a obţinut blocarea conturilor pentru o datorie de aproximativ 1.600.000 de lei, iar pentru fiecare zi de întârziere a plăţilor se aplică penalizări.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, joi seară, că, urmare a informaţiilor privind posibile nereguli la SpitaluluMunicipal din Tecuci, Eugen Nicolăescu a dispus începerea de urgenţă a unei anchete la această unitate sanitară.

Echipa de control va fi formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi un reprezentant al Consiliului Local Tecuci, autoritate în subordinea căreia se află spitalul.

Ministrul Sănătăţii a mai dispus ca până 10 decembrie 2013 să fie înaintate concluziile raportului de control.

Societatea Sanomed SRL arată, într-un comunicat de presă, că nu este în niciun fel responsabilă pentru neachitarea salariilor către angajaţii unităţii spitaliceşti din Tecuci şi că s-a adresat instanţei pentru recuperarea datoriilor, proces pe care l-a câştigat.

"Executarea silită a fost pornită în iulie 2013 şi până în 25 noiembrie nu am primit nici o solicitare de negociere a unei eşalonări a debitului din partea Spitalului sau a Primăriei. În data de 25 noiemrbie, la insistenţele CAS Galaţi, am participat la o întâlnire cu managerul spitalului în vederea găsirii unei soluţii pentru a asigura plată salariilor. Deşi am acceptat suma propusă de spital ca rată lunară şi am comunicat acest lucru în scris către Spitalul Anton Cincu, Primărie, CAS Galaţi şi Sindicatul Sanitas, până în prezent nu am primit niciun răspuns. Avocaţii societăţii noastre au înaintat executorului judecătoresc documentele negociate încă din 26 noiembrie, însă acestea sunt în continuare nesemnate fără a există un punct de vedere din partea unităţii sanitare.", se arată în comunicatul Sanomed.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici