Control judiciar pentru cei şapte suporteri, români şi polonezi, reţinuţi după incidentele de la meciul România-Polonia

Cei şapte suporteri, printre care cinci români şi doi polonezi, reţinuţi vineri seară pentru încăierare, înainte de partida de fotbal România-Polonia, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, din dispoziţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2

836 afișări
Imaginea articolului Control judiciar pentru cei şapte suporteri, români şi polonezi, reţinuţi după incidentele de la meciul România-Polonia

Şapte persoane, printre care doi suporteri polonezi, reţinute pentru 24 de ore după incidentele de la meciul România-Polonia


Cele şapte persoane reţinute pentru 24 de ore sub acuzaţia de încăierare au fost prezentate, sâmbătă dimineaţă, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, aceştia din urmă luând decizia ca cercetările să fie continuate sub măsura controlului judiciar, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei pentru agenţia MEDIAFAX.

Cei cinci români şi doi cetăţeni polonezi nu au interdicţie de a părăsi localitatea ori ţara, dar au primit interdicţia de a mai participa la competiţii sportive sau de a se afla în prejma unor locuri unde sunt organizate astfel de evenimente, fiind obligaţi ca pe perioada controlului judiciar să se prezinte în faţa organului de cercetare penală ori de câte ori sunt chemaşi, au mai precizat sursele citate.

Şapte persoane, printre care doi suporteri polonezi, au fost reţinute pentru 24 de ore, vineri seară, fiind puse sub urmărire penale pentru încaierare, în urma mai multor incidente care au avut loc înainte de meci în zona Arenei Naţionale.

Cele şapte persoane au făcut parte din două grupuri care au provocat scandal în zona Arenei Naţionale, înainte de meci, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei pentru agenţia MEDIAFAX.

"Înainte de începerea partidei, după un incident în zona bulevardului Basarabia, opt cetăţeni polonezi au fost conduşi la Secţia 9 Poliţie. Au fost demarate cercetările faţă de patru persoane pentru încăierare, două dintre ele primind ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Tot înainte de meci, în zona Iancului, a fost un incident în urma căruia şase persoane, cetăţeni români, au fost conduse la secţie. După audieri, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru cinci dintre ei, tot sub acuzaţia de încăierare", au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei pentru agenţia MEDIAFAX.

Reţinerile au venit după ce, vineri după-amiază, şase suporteri polonezi au fost ridicaţi şi conduşi la Secţia 10 de Poliţie, după un scandal la un bar din Centrul Vechi. După audieri, poliţiştii au început urmărirea penală în cazul lor pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici