Controlorii RATB au amendat în ultima săptămână 2.683 de călători, însoţiţi de poliţişti locali şi jandarmi

Numărul călătorilor amendaţi de controlorii RATB a scăzut în ultima săptămână comparativ cu primele 14 zile ale lunii februarie, înregistrându-se 2.683 amenzi, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii RATB.

1608 afișări
Imaginea articolului Controlorii RATB au amendat în ultima săptămână 2.683 de călători, însoţiţi de poliţişti locali şi jandarmi

Controlorii RATB au amendat în ultima săptămână 2.683 de călători, însoţiţi de poliţişti locali şi jandarmi (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)

Din cauza conflictelor apărute între controlorii RATB şi călătorii care circulau fără titluri de călătorie, directorul regiei a decis ca poliţiştii locali şi jandarmii să însoţească echipele de controlori.

Astfel, în ultima săptămână au fost date 2.683 de amenzi pentru pasagerii care nu aveau titluri de călătorie. Aceasta, în condiţiile în care în prima săptămână a lunii februarie au fost aplicate 2.849 de sancţiuni contravenţionale, iar în a două săptămână a aceleiaşi luni au fost date 2.744 de amenzi.

"Este în scădere numărul amenzilor date, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că au crescut încasările RATB. Regia are acum 270 de controlori, unii dintre aceştia lucrează şi în weekend prin sondaj", a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Tobescu, reprezentant RATB.

De asemenea, acesta a spus că joia trecută controlorii RATB, alături de poliţiştii locali şi jandarmi, au organizat ample acţiuni de verificare a titlurilor de călătorie ale pasagerilor în zone cheie ale Bucureştiului.

"Au fost organizate acţiuni în zona Vitan, Bucur Obor, Republica, Ştefan cel Mare. În primele trei ore au fost date 300 de sancţiuni contravenţionale, adică în jur de 300 de amenzi pe oră", a mai precizat Tobescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici