Controversată în Spania: mamă la 68 de ani cu sarcină surogat

Guvernul susţine că „este o formă de violenţă împotriva femeilor”.

679 afișări
Imaginea articolului Controversată în Spania: mamă la 68 de ani cu sarcină surogat

Controversată în Spania: mamă la 68 de ani cu sarcină surogat

Cazul Anei Obregon, o mamă în vârstă de 68 de ani cu sarcină surogat, reaprinde dezbaterea în Spania asupra acestei tehnici de procreare asistată.

Guvernul a fost foarte clar cu privire la poziţia sa: „Este o formă de violenţă împotriva femeilor”. Acest lucru a fost subliniat de miniştrii Egalităţii de şanse, Irene Montero (Podemos), şi ai Finanţelor, Maria Jesus Montero (Psoe), care şi-au spus părerea despre cazul actriţei, care în 2020 şi-a pierdut fiul de 27 de ani, bolnav de cancer.

„Este o practică ilegală în Spania, recunoscută legal în ţara noastră ca formă de violenţă împotriva femeilor”, a declarat reporterilor ministrul Egalităţii de Şanse.

Controversa a izbucnit după ce revista Hello! a publicat pe copertă o fotografie a actriţei şi prezentatoarei TV plecând dintr-un spital din Miami cu copilul în braţe.

Obregon a confirmat vestea pe contul său de Instagram. „O lumină plină de iubire a venit în întunericul meu. Nu voi mai fi niciodată singură, trăiesc din nou”, a scris actriţa pe reţelele de socializare.

Sarcină surogat în străinătate

Pilar Alegria, ministrul Educaţiei şi purtătorul de cuvânt al Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez: „Aceasta se numeşte uter surogat, nu sarcină surogat”.

Opoziţia de dreapta a apărut mai deschisă la dezbatere: subiectul „merită o dezbatere profundă şi senină, pentru că atinge multe chestiuni morale, etice şi religioase”, a observat Cuca Gamarra, numărul doi al Partidului Popular. Linia roşie este socotită faptul că sarcina surogat este plătită. 

Pe de altă parte, legislaţia spaniolă autorizează înregistrarea în registratura a copiilor născuţi prin sarcină surogat în străinătate cu condiţia să fie prezentată „o sentinţă judecătorească pronunţată de o instanţă competentă” din ţara în cauză, stabilind relaţia filială.

Printre altele, maternitatea surogat a fost inclusă printre „manifestările de violenţă împotriva femeilor” într-o lege a avortului aprobată în februarie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici