Contul de e-mail al unui deputat, spart de hackeri, care au trimis mesaje prin care cereau bani

Deputatul Iulian Vladu, preşedinte al PDL Dâmboviţa, a depus o plângere la Poliţie după ce hackerii i-au spart contul de e-mail şi au trimis persoanelor din lista de contacte mesaje prin care cereau bani în numele său.

116 afișări
Imaginea articolului Contul de e-mail al unui deputat, spart de hackeri, care au trimis mesaje prin care cereau bani

Contul de e-mail al unui deputat, spart de hackeri, care au trimis mesaje prin care cereau bani (Imagine: Shutterstock)

Liderul organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PDL, Iulian Vladu, a anunţat, vineri, că adresa sa de e-mail a fost spartă, iar hackerii au trimis persoanelor din lista sa de contacte mesaje prin care solicită bani în numele lui, Vladu cerând celor care au primit aceste mesaje să nu dea curs solicitărilor.

În urma atacului cibernetic, deputatul Iulian Vladu a anunţat că a depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Reprezentanţii acestei instituţii au declarat corespondentului MEDIAFAX că sesizarea a fost înregistrată de ofiţerii de la combaterea criminalităţii organizate, care şi-au declinat competenţa în acest caz în favoarea procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În mesajele trimise de pe adresa de e-mail spartă, hackerii cer, în numele lui Iulian Vladu, suma de 2.850 de dolari americani, explicând că expeditorul mesajelor a făcut o vizită în Ucraina, în timpul căreia a fost atacat de persoane înarmate care i-au furat banii, telefoanele şi cardurile de credit.

În mesaje, redactate în limba română şi care conţin numeroase greşeli gramaticale, li se solicită destinarilor să-l contacteze pe expeditor tot prin e-mail, pentru a stabili modalitatea în care urmează a fi trimişi banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici