Convoaie de ajutoare din Timiş pentru zonele afectate de inundaţii din Serbia

Judeţul Timiş a trimis spre zonele inundate din Serbia mai multe utilaje pentru evacuarea apei, dar şi alimente şi produse de strictă necesitate, urmând ca sume de bani de la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş să fie alocate zonelor sinistrate.

255 afișări
Imaginea articolului Convoaie de ajutoare din Timiş pentru zonele afectate de inundaţii din Serbia

Convoaie de ajutoare din Timiş pentru zonele afectate de inundaţii din Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că din judeţul Timiş a plecat spre Serbia, marţi, un prim convoi de la ISU "Banat" cu trei autocamioane, trei motopompe, două bărci de salvare şi opt persoane, pentru a ajuta la evacuarea apei.

De asemenea, o cisternă cu 6.000 de litri de apă potabilă a fost trimisă, miercuri, în zonele inundate din ţara vecină, urmând ca o a doua cisternă cu apă potabilă, de aceeaşi capacitate, să fie trimisă în cursul acestei săptămâni.

"Am mai trimis în Serbia şase paturi pliabile cu lenjerii şi tot necesarul pentru dormit, dar şi pachete cu scutece ori alte produse de strictă necesitate pentru bebeluşi, precum şi baxuri de ulei şi zahăr", a declarat Titu Bojin.

Preşedintele CJ Timiş a mai spus ca săptămâna viitoare va propune plenului Consiliului Judeţean să aprobe alocarea sumei de 200.000 de lei din fondul pentru situaţii de urgenţă pentru provincia Voivodina din Serbia.

Şi Consiliul Local Timişoara a aprobat, marţi, alocarea sumei de 100.000 de lei din buget, pentru zonele inundate din Serbia.

După o săptămână de inundaţii, acestea au afectat peste 1,6 milioane de persoane în Serbia şi Bosnia şi au provocat moartea a 49 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici