Copiii ar putea merge din nou în tabere şcolare. Ce spune Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei

  • În această vară, copiii ar putea merge în tabere şcolare.
  • Însă organizarea lor va fi decizia fiecărei unităţi de învăţământ.
  • Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, spune că deocamdată avem regulile specifice stării de alertă, însă lucrurile se pot schimba de la jumătatea lunii iunie.
312 afișări
Imaginea articolului Copiii ar putea merge din nou în tabere şcolare. Ce spune Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei

Copiii ar putea merge din nou în tabere şcolare. Ce spune Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei

SORIN ION, secretar de stat în MEC: „Ministerul nu a elaborat nişte ghiduri speciale pentru perioada pandemiei pentru că aici trebuie să primeze regulile generale. Ministerul nu are în proprietate tabere şcolare şi nu ştiu cum am putea să facem reguli în casa altuia. Aici este vorba de asumarea răspunderii de către cel care doreşte să organizeze.”

Daria Popescu este elevă în clasa a 8-a. Vrea să revină lucrurile la normal. Până la debutul pandemiei, mergea chiar şi de două ori pe an.
 
DARIA POPESCU, elevă clasa a VIII-a: „Ar fi bineînţeles o uşoară nesiguranţă având în vedere toate lucrurile prin care am trecut. Şcolile de vară mi se par o idee mai bună, pentru că nu dormi, doar vii pe timpul zilei şi pleci la tine acasă seara şi mi se par mult mai în siguranţă decât taberele în sine.” 
 
Georgiana Iordăchescu este mama unui băiat de clasa a VI-a. L-ar lăsa în tabără însă doar dacă nu ar mai fi restricţii. Spune că, în contextul actual, copilul nu se va simţi bine din cauza regulilor. 
 
Georgiana Iordăchescu: „Eu l-aş lăsa şi de abia aştept să meargă undeva pentru că nu a mai fost demult. Băiatul meu şi prietenii lui au fost afectaţi de perioada asta, distanţarea socială a fost agresivă pentru ei. Eu cu asta nu sunt deloc de acord pentru că pe lângă sănătatea fizică, contează şi cea psihică, cea emoţională.” 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici