Copiii de azi, crescuţi cu „frica” de a ieşi afară

"Afecţiunea deficitului de natură" s-ar putea numi situaţia în care cresc noile generaţii din statele "dezvoltate", care petrec tot mai puţin în aer liber, nu cunosc animalele şi plantele şi suferă mai mult de boli cauzate de sedentarism (diabet, obezitate) decât de accidente petrecute la joacă, potrivit Gândul.

44 afișări
Imaginea articolului Copiii de azi, crescuţi cu „frica” de a ieşi afară

Copiii de azi, crescuţi cu „frica” de a ieşi afară (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Actualele generaţii de copii din cele mai "dezvoltate" ţări cresc mult mai rupte de mediul natural decât în oricare altă perioadă istorică, iar consecinţele acestui fenomen sunt incalculabile - viitori adulţi nu doar cu grave probleme de sănătate fizică (din cauza sedentarismului), ci şi psihice (bântuiţi de fobii şi cu deficienţe în interacţiunile cu semenii lor).

Citeşte mai multe despre copiii crescuţi cu "frica" de a ieşi afară pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici