Ce se va întâmpla cu minorul găsit dezbrăcat şi abandonat în pădure

Băiatul de 15 ani, găsit dezbrăcat şi abandonat în pădure, va fi consiliat psihologic de specialiştii DGASPC Bacău. Instituţia s-a autosesizat în acest caz şi şi va face o evaluare a stării băiatului, pentru a se stabili dacă acesta se încadrează într-un grad de dizabilitate.

4281 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla cu minorul găsit dezbrăcat şi abandonat în pădure

Copil cu dizabilităţi băgat în portbagaj, dezbrăcat şi abandonat aşa în pădure. Făptaşii au vrut să îi dea o lecţie

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, Marian Vătămănescu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că instituţia s-a autosesizat în cursul zilei de miercuri în cazul băiatului găsit dezbrăcat şi abandonat în pădure.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus cercetarea în regim de urgenţă a cazului la faţa locului, constituindu-se o echipă de specialişti formată din asistent social, psiholog şi consilier juridic. Se va efectua evaluarea iniţială a situaţiei acestui copil, vor fi consiliaţi si părinţii atât psihologic, cât şi juridic, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru şi legislaţiei în vigoare", se arată în comunicatul DGASPC Bacău.

Potrivit sursei citate, specialiştii vor stabili dacă băiatul de 15 ani se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate.

„Din declaraţiile părinţilor, semnalmentele comportamentale şi de sănătate ar indica faptul că minorul necesită o evaluare complexă pentru a se stabili dacă acesta se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate, la acest moment el neaflându-se în baza de date a DGASPC Bacău cu o astfel de calitate", a precizat Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Incidentul în care a fost implicat băiatul a avut loc marţi seara, iar poliţiştii au fost anunţaţi de un bărbat de 49 de ani care spus că a găsit pe un drum forestier un copil dezbrăcat, în pădurea de lângă localitatea băcăuană Glăvăneşti.

Tânărul de 15 ani ajunsese acolo după ce, potrivit unor surse judiciare, a fost luat cu forţa, dezbrăcat, băgat în portbagajul unei maşini şi abandonat în pădure.

Presupuşii agresori au fost identificaţi de poliţişti, fiind vorba despre trei bărbaţi de 23, 24 şi 39 de ani.

Surse din anchetă spun că cei trei au vrut să îi dea o lecţie copilului, pentru că ar fi furat din curtea bărbatului de 39 de ani.

Poliţiştii din Bacău au deschis în acest caz un dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar cei trei suspecţi sunt audiaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici