Copil de 6 ani, în comă alcoolică, după ce a băut vin cu tatăl său

Un copil în vârstă de şase ani din localitatea vasluiană Vetrişoaia a fost a ajuns în comă alcoolică la spital, tatăl băiatul fiind şi el în stare gravă, după ce au băut împreună o cantitate mare de vin, alături de mama micuţului.

27 afișări
Imaginea articolului Copil de 6 ani, în comă alcoolică, după ce a băut vin cu tatăl său

Copil de 6 ani, în comă alcoolică, după ce a băut vin cu tatăl său

Potrivit anchetei asistenţilor sociali, băieţelul a băut împreună cu părinţii lui o cantitate apreciabilă de vin, fiind transportat în comă alcoolică la Spitalul Municipal Huşi. În aceeaşi ambulanţă a fost preluat şi tatăl copilului, tot din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla.

Cadrele medicale au recurs la o terapie specifică pentru recuperarea băiatului, depistat la internare cu o alcoolemie de 1,98 g/l alcool pur în sânge.

"Este de neimaginat cum cei doi părinţi, dacă pot fi numiţi aşa, au putut să-şi încurajeze propriul copil să bea cot la cot cu ei. Evident, s-a luat măsura imediată de protecţie pentru neglijare severă. Copilul va urma un program de consiliere, recuperare şi reabilitare cu specialiştii noştri, având în vedere trauma prin care a trecut", a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Instituţia în cauză va propune către instanţa de judecată decăderea din drepturile părinteşti şi încredinţarea băieţelului unui asistent maternal profesionist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici