Copil de doi ani găsit dormind pe marginea şoselei. Mama şi bunica, în comă alcoolică, dormeau lângă el

Un copil în vârstă de doi ani a fost găsit, vineri după-amiază, de către o patrulă de poliţişti şi jandarmi, dormind pe marginea drumului european E581, la ieşirea din municipiul Huşi, alături de mama şi bunica lui, ambele femei fiind în comă alcoolică.

1111 afișări
Imaginea articolului Copil de doi ani găsit dormind pe marginea şoselei. Mama şi bunica, în comă alcoolică, dormeau lângă el

Copil de doi ani găsit dormind pe marginea şoselei. Mama şi bunica, în comă alcoolică, dormeau lângă el (Imagine: Darius Mitrach/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IJP) Vaslui, copilaşul dormea în şanţul de pe marginea drumului european E581, fără a fi protejat în vreun fel, în pofida soarelui puternic şi a faptului că băieţelul era expus riscurilor de a fi călcat de vreun autovehicul.

Alături de copil, dormeau mama şi bunica acestuia, ambele aflate, potrivit medicilor, în comă alcoolică.

"Cele trei persoane au fost găsite dormind pe marginea drumului de către o patrulă mixtă de ordine publică. În ciuda insistenţelor şi eforturilor poliţistului şi jandarmului, cele două femei căzute în şanţ nu au putut fi trezite pentru a se comunica cu ele. În aceste condiţii, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Vaslui, cei trei fiind preluaţi de un echipaj SMURD şi de o ambulanţă", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Preluaţi de către echipajele medicale, cele două femei şi copilul de doi ani au fost transportaţi la Spitalul Municipal Huşi pentru îngrijiri medicale.

"Ambele femei erau în comă alcoolică şi cu agitaţie psihomotorie. Copilul plângea în momentul în care am ajuns acolo, însă nu avea nicio afecţiune. Din ceea ce am reuşit să aflăm, femeile erau din Tătărăni şi, după ce au fost la târg la Huşi, au consumat băuturi alcoolice şi au plecat pe jos spre casă cu tot cu copil. La un moment dat, din cauza căldurii de afară, cele două femei au căzut în şanţ, copilul adormind lângă ele", a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Potrivit sursei citate, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui va sesiza Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui pentru a declanşa o anchetă în acest caz, având în vedere riscurile la care este expus copilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici