Copil de nouă ani, în şoc anafilactic după administrarea de antibiotice

Un copil în vârstă de nouă ani care a fost internat, sâmbătă seară, la Spitalul de Pediatrie din Botoşani cu suspiciune de gripă AH1N1 a intrat în şoc anafilactic în urma tratamentului, fiind transportat de urgenţă la o clinică din Iaşi.

283 afișări
Imaginea articolului Copil de nouă ani, în şoc anafilactic după administrarea de antibiotice

Copil de 9 ani, în şoc anafilactic după administrarea de antibiotice (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Gheorghe Apetroaie, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că băiatul, din localitatea botoşăneană Icuşeni, a fost internat, sâmbătă seară, la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Botoşani, cu suspiciune de gripă de tip AH1N1.

Potrivit lui Apetroaie, copilul a intrat imediat în tratament, însă starea acestuia s-a agravat. Astfel, în urma administrării antibioticelor băiatul a intrat în şoc anafilactic.

În aceste condiţii, copilul a fost transportat de urgenţă, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde a fost internat la terapie intensivă.

Copilul se simte bine, medicii ieşeni afirmând că acesta nu are gripă, ci a făcut o reacţie adversă la medicamente.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că evoluţia stării băiatului este favorabilă şi că acesta se află în afara oricărui pericol.

"Am discutat cu medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul după-amiezei şi mi-au spus că evoluţia copilului este favorabilă. Nu are gripă AH1N1, aşa cum se credea iniţial. El a intrat în şoc anafilactic în urma unei reacţii adverse provocată de medicamentele pe care le-a luat", a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

O fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate a murit, duminică, la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Botoşani, unde a fost internată cu suspiciune de gripă AH1N1, însă reprezentanţii DSP Botoşani susţin că această suspiciune a fost înlăturată şi că fetiţa avea pneumonie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici