Copil de un an cu malformaţie gravă la inimă şi care cântăreşte 4 kilograme, luat de DGASPC Suceava

Un copil în vârstă de un an şi trei luni, care are o malformaţie la inimă şi cântăreşte doar patru kilograme, fiind ţinut mai mult într-un incubator la Spitalul Judeţean Suceava, va fi preluat de Protecţia Copilului, familia declarând că nu poate avea grijă de el din cauza gravităţii bolii.

147 afișări
Imaginea articolului Copil de un an cu malformaţie gravă la inimă şi care cântăreşte 4 kilograme, luat de DGASPC Suceava

Copil de un an cu malformaţie gravă la inimă şi care cântăreşte 4 kilograme, luat de DGASPC Suceava (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că în cazul acestui copil nu este vorba de un abandon, familia declarând că nu poate avea grijă de acesta având în vedere gravitatea bolii şi de faptul că are nevoie de îngrijire şi supraveghere permanentă.

Daneliuc a spus că acest caz a intrat, joi, în analiza Comisiei pentru Protecţia Copilului şi s-a decis ca băiatul să fie preluat de DGASPC Suceava şi internat la Centrul Blijdorp din Suceava, unde există personal calificat pentru îngrijirea lui.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că băieţelul în vârstă de un an şi trei luni a fost diagnosticat cu o malformaţie congenitală gravă la inimă şi este internat în secţia de pediatrie a spitalului de la sfârşitul lunii ianuarie.

Brădăţan a spus că, din cauza malformaţiei, copilul nu se poate alimenta suficient şi cântăreşte doar patru kilograme, greutatea normală pentru un copil cu aceeaşi vârstă fiind cuprinsă între 9 şi 11 kilograme.

El a precizat că pacientul a fost internat într-un spital din Iaşi pentru evaluare şi tratament, iar la sfârşitul lunii ianuarie a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie transferat la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi pentru o nouă evaluare a stării de sănătate.

"Fără o operaţie, şansele de supravieţuire sunt mici. Aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele noii evaluări de la Iaşi şi dacă este recomandată o intervenţie chirurgicală", a spus Brădăţan.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că personalul medical din secţia de pediatrie a făcut tot posibilul să-l ajute pe micuţ.

Brădăţan a spus că pentru a-l feri de eventuale infecţii, copilul a fost ţinut o mare parte din timp în incubator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici