Copilul de 4 ani din Piteşti care a intrat în comă, după o anestezie făcută la dentist, a murit

  • Copilul a fost anesteziat la o clinică de stomatologie
  • În ultimele ore, pacientul a fost ţinut în viaţă de aparate
  • Clinica din Piteşti a fost închisă de DSP Argeş, iar poliţia a deschis o anchetă
12937 afișări
Imaginea articolului Copilul de 4 ani din Piteşti care a intrat în comă, după o anestezie făcută la dentist, a murit

Copilul care a intrat în comă după anestezie a murit

Copilul de 4 ani care a intrat în comă în Piteşti, după ce a fost anesteziat la stomatologie, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat, miercuri, că stopul cardio-respirator suferit de copilul de 4 ani nu a putut fi resuscitat.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator şi nu a putut fi resuscitat. Părinţii au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru.

Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei anestezii generale efectuată la dentist. Miercuri după-amiaza el era în moarte cerebrală, ţinut în viaţă doar de aparate, au precizat, pentru MEDIAFAX, medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Conform sursei citate, în prezenţa părinţilor săi, s-a efectuat, ElectroEncefaloGrama, care a aratat lipsa activităţii cerebrale.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz.

Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz.

Clinica din Piteşti a fost închisă de DSP Argeş, potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici