Copilul de patru ani găsit mort în Uricani a fost sugrumat

Copilul de patru ani găsit mort într-o locuinţă din Uricani (Hunedoara) a decedat în urma sugrumării, au stabilit medicii legişti, iar anchetatorii afirmă că bunica acestuia l-ar fi ucis, după care s-a spânzurat.

339 afișări
Imaginea articolului Copilul de patru ani găsit mort în Uricani a fost sugrumat

Copilul de patru ani găsit mort în Uricani a fost sugrumat de bunica acestuia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, în urma necropsiei s-a stabilit că minorul a fost sugrumat.

"Cauza morţii în cazul minorului de patru ani din localitatea Uricani, zona Câmpu' lui Neag, este asfixia mecanică prin sufocare/sugrumare, iar în cazul bunicii sale este asfixia mecanică prin spânzurare", a spus Bogdan Niţu.

Niţu a menţionat că medicii legişti au apreciat că fapta ar fi fost comisă duminică, în jurul orei 22.00.

El a precizat că în această situaţie suspectă de comiterea faptei este bunica minorului, care apoi s-a sinucis.

Poliţiştii au confirmat că femeia găsită spânzurată, Florica Gliga, era cunsocută cu antecedente psihiatrice, în urmă cu circa opt luni, după moartea fiicei sale, aceasta fiind internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Cercetările în acest caz vor fi continuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru omor calificat.

Un copil în vârstă de patru ani şi bunica acestuia, din localitatea hunedoreană Uricani, au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă.

Femeia, în vârstă de 46 de ani, a fost găsită spânzurată într-o anexă a gospodăriei, în timp ce cadavrul băieţelului a fost găsit pe un pat din casă.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, Valeria Filimon, declara că Ambulanţa a fost solicitată să intervină la acest caz în jurul orei 7.30, iar un echipaj a ajuns la faţa locului, însă nu a mai putut face nimic. Ea adăuga că femeia şi copilul erau decedaţi de cel puţin şase ore.

Sursele din cadrul anchetei declarau că oamenii care o cunoşteau pe femeie le-au declarat anchetatorilor că aceasta avea probleme psihice, iar una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori era că femeia l-ar fi sufocat pe copil cu o pernă.

Anchetatorii mai spuneau că biletul lăsat de bunica băiatului şi descoperit lângă cadavrul acesteia conţinea un mesaj fără noimă.

La rândul său, viceprimarul din Uricani, Corneliu Braia, declara că mama copilului a murit în august 2012, spânzurându-se, iar paternitatea copilului nu a fost recunoscută de nimeni. De atunci, copilul era crescut de bunica lui.

Potrivit viceprimarului, la începutul lunii ianuarie bunica copilulul a fost la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei pentru a se interesa despre actele necesare pentru a obţine tutela legală a băieţelului. Corneliu Braia afirma că, după ce a obţinut informaţiile necesare, femeia nu a mai revenit cu documentele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici