Copilul din Năvodari care a căzut într-o fântână a fost luat de Protecţia Copilului Constanţa

Copilul de doi ani care, la sfârşitul săptămânii trecute, a căzut într-un puţ plin cu apă din curtea casei, a fost luat, vineri seară, de către angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, fiind dat în grija unui asistent maternal, unde se află alţi doi fraţi ai săi.

178 afișări
Imaginea articolului Copilul din Năvodari care a căzut într-o fântână a fost luat de Protecţia Copilului Constanţa

Copilul din Năvodari care a căzut într-o fântână a fost luat de Protecţia Copilului Constanţa

Reprezentanţii DGASPC Constanţa au mers, vineri seară, acasă la familia Ciornea, din Năvodari, însoţiţi de poliţişti şi executorul judecătoresc, pentru a pune în aplicare hotărârea Tribunalului Constanţa de instituire a plasamentului în regim de urgenţă a celor doi copii minori pe care părinţii îi mai aveau în grijă, cel de doi ani şi unul în vârstă de 15 ani, după ce asistenţii sociali au ajuns la concluzia că familia nu mai poate asigura îngrijirea acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei i-au convins pe părinţi să îl lase în grija autorităţilor statului pe minorul de doi ani, însă cel de 15 ani nu a dorit să plece de acasă şi a opus rezistenţă.

"S-a apreciat că este în interesul lui să nu fie luat cu forţa de acolo, să fie traumatizat, mai ales că legea spune să-i fie respectate drepturile. Este bine ca executarea să fie făcută pe cale amiabilă, părinţii trebuie să fie consiliaţi şi să înţeleagă de ce se iau copiii, că este în interesul lor, şi nu să o perceapă ca pe o pedeapsă. Astfel că cel de 15 ani a rămas în familie, iar cel de doi ani se află, în prezent, la un asistent maternal profesionist, care are în grijă alţi doi fraţi ai lui - o soră şi un frate", a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC, Roxana Onea.

În urmă cu o săptămână, în 12 mai, copilul de doi ani se juca în curtea casei, iar la un moment dat a căzut într-un puţ adânc de aproximativ doi metri, plin cu apă, care avea capacul parţial deschis. El a fost scos afară, în stare de inconştienţă, de către tatăl său, iar vecinii au alertat autorităţile.

Copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, unde a rămas internat, pe Secţia Chirurgie Pedriatică, până joi.

Familia face parte din comunitatea romă şi mai are, pe lângă copilul de doi ani şi cel de 15 ani, cinci copii în viaţă. Dintre aceştia, doi sunt majori, iar ceilalţi trei se află în grija statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici