Copilul tău va fi nevoit să recupereze materia pierdută din cauza orelor online

  • Profesorii vor evalua elevii pentru a putea înţelege la ce materii au rămas în urmă
  • Ei vor recupera orele pierdute, în funcţie de situaţia la nivel de clasă
  • Cei mai afectaţi de recuperare vor fi cei pe care îi aşteaptă examenele naţionale
537 afișări
Imaginea articolului Copilul tău va fi nevoit să recupereze materia pierdută din cauza orelor online

Cristina Tunegaru predă limba şi literatura română la o şcoală din Bucureşti. Ea îţi spune că recuperarea materiei pierdute din cauza orelor online trebuie făcută neapărat în noul an şcolar. Dar, încă nu se ştie cum s-ar putea face aceste ore remediale. Cristina se gândeşte în special la cei de clasa a VIII-a, pe care îi aşteaptă Evaluarea Naţională. După ce că au de trecut primul examen important din viaţa lor, trebuie să se mai gândească şi la recuperare.

„Procedura este foarte complicată, pentru că nu ştim câţi copii au participat la ore online, cum s-au desfăşurat aceste ore, au fost eficiente sau nu? Pentru că s-ar putea să vedem că, deşi au participat la ore online, acumularea de conţinut este redusă faţă de acumularea de informaţii obţinută în mod clasic. Trebuie să încercăm să recuperăm materia, pentru că este extrem, extrem de mult şi nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune Cristina. 

„O să fie foarte greu. Ne-ar încărca programul mai mult decât este. Cum să mai pui şi alte ore? Plus că unii au şi alte activităţi, mai sunt şi cu probleme de sănătate”, consideră Casiana, elevă în clasa a VIII-a. 

„Le va fi greu şi probabil ceva muncă în plus acasă le va fi necesară. Cred că probabil vor încerca profesorii să realizeze o programă şcolară, astfel încât, prin comasarea materiei să rămână ceva vreme şi pentru eventualele cunoştinţe neacumulate”, spune Cristina, părinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici