Copos consideră că dosarul Loteria în care a fost citat la DNA este unul politic

George Copos a declarat că dosarul în care a fost citat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie este unul politic, în care se încearcă exterminarea oamenilor de afaceri care au intrat în politică şi care au investit în România, precizând că până acum procurorii nu i-au arătat nimic concret.

9 afișări
Imaginea articolului Copos consideră că dosarul Loteria în care a fost citat la DNA este unul politic

George Copos s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un dosar politic în care se încearcă exterminarea oamenilor de afaceri care au intrat în politică, lucru pe care eu îl regret, de altfel, faţă de oameni care au creat locuri de muncă, oameni care au investit în România, şi toate astea pentru că am fost oameni muncitori şi am făcut ceva bun pentru această ţară. Până acum nu s-a întâmplat nimic. Este un dosar din 2006, iar până acum nu mi s-a arătat nimic concret. Vă daţi seama că sunt şi eu revoltat ca om", a declarat George Copos la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră şi jumătate.

Întrebat pentru ce a fost chemat George Copos la DNA, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că procurorii l-au citat pe clientul său pentru a-i prezenta învinuirile, lucru care totuşi nu s-a mai întâmplat.

Acesta a mai spus că procurorii i-au prezentat doar nişte articole juridice, fără a-i arăta clientului său fapta concretă de care s-ar face vinovat.

Avocatul a făcut precizarea că a depus marţi şi un set de cereri prin care solicită, în principiu, procurorilor să-i prezinte clintului său pe larg învinuirea care i se aduce.

Întrebat care sunt acuzaţiile aduse lui Dan Voiculescu şi Cameliei Voiculescu, avocatul a răspuns că este vorba de acuzaţii similare, dar nu identice.

George Copos s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul Loteria în care este cercetat, alături de preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu şi de fiica acestuia Camelia Voiculescu, pentru fapte precum spălare de bani şi fals.

Copos a mai fost şi la jumătatea lunii iulie la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă o nouă învinuire în acest dosar.

Surse judiciare declarau atunci că procurorii DNA i-au prezentat lui George Copos ordonanţa de extindere a acuzării în dosarul Loteria.

Procurorii anticorupţie au extins acuzaţiile în dosarul Loteria în care sunt cercetaţi Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Georghe Copos, alături de alte trei persoane.

În 3 aprilie 2007, DNA anunţa că Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi omul de afaceri George Copos sunt cercetaţi într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi de fapte precum spălare de bani şi fals.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în acest dosar în 30 martie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici