Coreea de Sud dă undă verde „oraşului plutitor” rezistent la inundaţii

  • „Oraşul plutitor”, care curprinde o serie de platforme interconectate, ar putea găzdui în cele din urmă 10.000 de oameni.
  • Cofondatorul Oceanix, Itai Madamombe, a declarat că primul cartier prototip din Busan va fi finalizat până în anul 2025 şi va fi locuibil.
  • Cartierele vor fi proiectate cu ferme comunale, facilităţi de cultivare a alimentelor şi ferme de fructe de mare, care ar putea fi situate în apele din jur.
632 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud dă undă verde „oraşului plutitor” rezistent la inundaţii

Coreea de Sud dă undă verde „oraşului plutitor” rezistent la inundaţii

Oraşul sud-coreean Busan are planuri pentru o nouă aşezare oceanică ambiţioasă, iar lucrările la primul cartier urmează să înceapă anul viitor. „Oraşul plutitor”, care curprinde o serie de platforme interconectate, ar putea găzdui în cele din urmă 10.000 de oameni, potrivit designerilor săi, oferind zonelor de coastă o soluţie optimă la ameninţarea reprezentată de creşterea nivelului mării.

Proiectul Oceanix este o colaborare între designeri, arhitecţi şi ingineri, care au reuşit să ajungă la un acord cu Busan şi UN-Habitat, agenţia de dezvoltare urbană a Naţiunilor Unite, pentru a găzdui primul cartier plutitor în largul coastei Coreei de Sud.

Platformele prefabricate propuse se vor ridica şi vor coborî odată cu marea, iar cartierele proiectate vor fi construite pentru a găzdui 300 de persoane în clădiri înalte, de până la şapte etaje. Ulterior, aceste comunităţi ar putea fi aranjate în reţele mai mari, conectate prin alei şi piste de biciclete. Aşezarea propusă a fost concepută pentru a se autosusţine, locuitorii putând să-şi producă propria hrană şi energie în „sisteme cu circuit închis fără deşeuri”.

Cartierele vor fi proiectate cu ferme comunale, facilităţi de cultivare a alimentelor şi ferme de fructe de mare,care ar putea fi situate în apele din jur. Platformele nelocuite vor găzdui turbine eoliene plutitoare şi panouri solare.

Aceste sate ar putea apoi să se alăture pentru a forma o metropolă mai largă de 10.000 de persoane - numită Oceanix City - care va avea restaurante, spaţii de lucru, ferme urbane şi facilităţi de agrement.

Cofondatorul Oceanix, Itai Madamombe, a declarat că primul cartier prototip din Busan va fi finalizat, până în anul 2025, atunci când oamenii vor putea locui în el. Ea a adăugat că proiectul este în prezent discutat şi cu alte 10 guverne, care vor să implementeze tehnologia utilizată în Busan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici