Corlăţean: Al treilea român eliberat în Algeria a ajuns în ţară

Al treilea cetăţean român fost ostatic în Algeria, la In Amenas, a ajuns în ţară, acesta fiind de fapt primul dintre cei trei români eliberaţi a cărui salvare s-a reuşit, a confirmat, marţi dimineaţă, ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

413 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Al treilea român eliberat în Algeria a ajuns în ţară

Corlăţean: Al treilea român eliberat în Algeria a ajuns în ţară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A ajuns. Azi-dimineaţă am avut o discuţie personală cu cel de-al treilea, care de fapt este primul dintre cetăţenii români care a scăpat şi practic a fost eliberat. (...) A fost o acţiune a armatei algeriene care a permis o mutare a liniei de luptă şi a permis evadarea respectivă", a afirmat Corlăţean, după şedinţa de la comisiile parlamentare de specialitate.

De asemenea, Corlăţean a precizat că a discutat telefonic cu acesta şi imediat după ce a fost preluat de la autorităţile algeriene de personalul Ambasadei României la Alger.

"Acest om are o istorie pe care v-o va povesti domnia sa. Eu am discutat la telefon imediat după eliberare, atunci când colegii noştri de la ambasadă l-au putut prelua, la Alger. Este în ţară, este foarte fericit, în mod evident, că este în viaţă şi vă va spune cum l-am ajutat, cum l-au ajutat MAE, ambasada, autorităţile române pentru că un anumit aspect, pe care îl las pe el să vi-l povestească, i-a salvat viaţa", a mai spus Corlăţean.

MAE a confirmat de vineri seara că un prim cetăţean român dintre cei cinci reţinuţi la In Amenas a fost eliberat şi se află în siguranţă, ulterior în cursul aceleiaşi seri fiind confirmată şi eliberarea celorlalţi doi români repatriaţi în viaţă.

"La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media. Menţionăm că cetăţeanul român aflat în complexul In Amenas a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română, prin intermediul unui telefon mobil, în timpul evenimentelor dramatice declanşate de atacul terorist. Cetăţeanul român a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a făcut posibilă salvarea vieţii sale", se arăta într-un comunicat transmis vineri de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe confirma şi că cetăţeanul se afla în acel moment în custodia Ambasadei României la Alger. "Acesta se află într-o stare bună de sănătate", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici