Corlăţean, despre cazul ataşatului de la Chişinău: Regret situaţia, o văd mai mult ca pe un accident

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, referitor la cazul ataşatului militar la Chişinău, că regretă incidentul, pe care îl consideră "mai mult un accident" şi că va cere tuturor diplomaţilor români din străinătate să aibă comportament adecvat, întrucât nu se reprezintă pe ei, ci România.

177 afișări
Imaginea articolului Corlăţean, despre cazul ataşatului de la Chişinău: Regret situaţia, o văd mai mult ca pe un accident

Corlăţean, despre cazul ataşatului de la Chişinău: Regret situaţia, o văd mai mult ca pe un accident (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

"Regret profund apariţia acestei situaţii, pe care o văd mai mult ca pe un accident, având în vedere performanţa profesională a ataşatului militar, aşa după cum spun cei de la MApN şi de la ambasanda noastră de la Chişinău. Pe de ală parte, există o exigenţă de comportament ireproşabil din partea reprezentanţilor României în străinătate, indiferent dacă vorbim de dimplomaţii de carieră sau de reprezentanţii altor instituţii. Din punctul nostru de vedere, regulamentele sunt foarte clare. Şi ceea ce noi solicităm aici în România ca şi comportament al unor diplomaţi străini este firesc să avem poate ca aşteptare şi solicitare şi din partea reprezenanţilor români care au şi o calitate diplomatică în străinătate, în special în Chişinău şi în special în Republica Moldova", a afirmat, duminică, la Braşov, Titus Corlăţean.

Ministrul de Externe a precizat că în urmă cu o săptămână a trimis o circulară la toate ambasadele României în străinătate privind exigenţele de comportament pentru tuţi diplomaţii, dar că va face din nou o solicitare ca urmare a incidentului în care a fost implicat ataşatul militar al României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă.

"Am făcut şi acum o săptămână o circulară, dar acum voi solicita din nou tuturor ambasadelor României din stărinătate să pună în vedere foarte clar personalului diplomatic şi tehnico-administrativ să aibă comportament adecvat în misiunile din străinătate, pentru că acolo nu se reprezintă pe domniile lor, ci reprezintă România", a mai spus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici