Corlăţean, mesaj de Ziua Naţională: Sper că românii din statele în afara UE se vor regăsi alături de noi într-o Europă lărgită

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, exprimă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, speranţa că extinderea Uniunii Europene va continua şi că românii care trăiesc în statele din afara Uniunii se vor regăsi alături de românii din ţară într-o Europă Unită lărgită.

141 afișări
Imaginea articolului Corlăţean, mesaj de Ziua Naţională: Sper că românii din statele în afara UE se vor regăsi alături de noi într-o Europă lărgită

Titus Corlăţean (Imagine: Tiberiu Crisan/ Mediafax Foto)

"Sărbătoarea Zilei Naţionale, 1 Decembrie, îmi oferă prilejul să îi felicit pe toţi românii! Să fim mândri de ţara noastră!Sărbătoarea Zilei Naţionale a României este un prilej de aducere aminte şi de cinstire a memoriei celor care au realizat Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar şi a celor care au construit România modernă, pe principiile şi valorile care au stat la baza unităţii noastre naţionale. Pe aceleaşi principii am clădit împreună România de astăzi, România europeană. Unitatea ne-a făcut mai puternici, unitatea ne-a făcut să reuşim împlinirea dezideratului naţional de a fi membri ai NATO şi ai Uniunii Europene.

Uniţi într-un efort comun, am dovedit că putem fi parteneri de încredere pentru aliaţii noştri în teatre de război, dar şi în efortul de a clădi pacea în lume. Unitatea ne va face să reuşim ca la aniversarea unui secol de la Marea Unire, să putem spune că visul înaintaşilor noştri s-a împlinit: avem o naţiune liberă, puternică şi mai prosperă", menţionează Corlăţean.

Ministru de Externe îşi exprimă în mesaj "speranţa că extinderea Uniunii Europene va continua şi că românii care trăiesc în statele din afara Uniunii se vor regăsi alături de românii din ţară într-o Europă Unită lărgită".

"Un gând special, evident, pentru Republica Moldova şi pentru fraţii noştri care trăiesc dincolo de Prut", continuă el.

"În această zi de sărbătoare, vreau să transmit fiecărui român, din ţară şi din afara graniţelor, un îndemn la solidaritate: să construim împreună destinul României de mâine! La mulţi ani, tuturor românilor! La mulţi ani, România!", se mai arată în mesajul lui Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici