Corlăţean: Nu ştim cum a murit românul. Operaţiunea din Algeria este terminată

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că autorităţile române nu au primit încă informaţii legate de modul în care a murit cetăţeanul român şi că ministrul algerian de Externe l-a informat, în ultima convorbire, că operaţiunea din Algeria este terminată.

689 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Nu ştim cum a murit românul. Operaţiunea din Algeria este terminată

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Corlăţean a precizat că a avut, în cursul zilei de sâmbătă, patru sau cinci convorbiri telefonice cu ministrul algerian de Externe.

"Discuţia ultimă cu ministrul algerian de Externe ne-a adus ca informaţie finală, din păcate, vestea cea proastă, dar şi informaţia în legătură cu eliberarea unui grup mai mare de cetăţeni străini între care ar fi figura şi un cetăţean român şi faptul că operaţiunea din Algeria este practic terminată", a anunţat demnitarul român.

Corlăţean a spus că a apreciat cooperarea la cel mai înalt nivel a miniştrilor de Externe şi că, dincolo de alte discuţii internaţionale, au cooperat în momente importante.

Premierul Victor Ponta a precizat, la rândul său, că familia românului ucis în Algeria a fost informată despre soarta acestuia.

"Ne-am făcut datoria de a informa familia. Nu mi-aş fi iertat dacă ar fi aflat o asemenea veste din presă. Am asigurat familiei şi consiliere psihologică", a spus premierul.

El a mai spus că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici