Cornea: Nu ştim care e forma legii Educaţiei aprobate de Guvern, MECTS ne-a spus că vom avea surprize

Preşedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii nu cunosc noua formă a proiectului de lege al Educaţiei, aprobat luni de Guvern şi că reprezentanţii Ministerului Educaţiei i-ar fi "avertizat" că vor avea "nişte surprize".

76 afișări
Imaginea articolului Cornea: Nu ştim care e forma legii Educaţiei aprobate de Guvern, MECTS ne-a spus că vom avea surprize

Cornea: Nu ştim care e forma legii Educaţiei aprobate de Guvern, MECTS ne-a spus că vom avea surprize (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Continuă telenovela Legii educaţiei cu o nouă ediţie «Surprize-Surprize», deoarece noi nu cunoaştem noua formă a proiectului adoptat de Guvern", a spus liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Acesta a precizat că, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a declarat că în legea aprobată de Guvern vor fi "nişte surprize".

În aceste condiţii, FSLI a declanşat, luni, un referendum la nivel naţional pe principalele probleme care îi nemulţumesc pe sindicalişti cu privire la proiectul de lege, şi anume titularizarea, structura şcolară, managemerntul unităţii de învăţământ, acordarea de fonduri per capita şi pentru învăţământul privat.

Guvernul a aprobat, luni, proiectul legii educaţiei naţionale, urmând ca documentul să fie transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Emil Boc a anunţat anterior că Guvernul va solicita Parlamentului ca proiectul de lege privind educaţia naţională să fie adoptat până la sfârşitul actualei sesiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici