Cornelia Catanga a murit, infectată cu SARS-CoV-2. Artista s-ar fi tratat singură pentru COVID-19, cu Ivermectină

  • Cornelia Catanga a murit, vineri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
  • Cântăreaţa de muzică lăutărească, în vârstă de 63 de ani, a fost diagnosticată cu COVID-19.
  • Jurnalista Mara Bănică povesteşte pentru Antena 3: „Cornelia a stat acasă şi a luat şi Ivermectină”.
27311 afișări
Imaginea articolului Cornelia Catanga a murit, infectată cu SARS-CoV-2. Artista s-ar fi tratat singură pentru COVID-19, cu Ivermectină

FOTO: Instagram @corneliacatanga

Cornelia Catanga a murit, vineri dimineaţa, în jurul orei 4. Artista, infectată cu SARS-CoV-2, a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în cursul zilei de joi. Catanga era în stare gravă şi a fost adusă de o ambulanţă.
 
Vineri dimineaţă, jurnalista Mara Bănică a anunţat pe Facebook moartea artistei, postare care a adunat mii de reacţii: „Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”
 
Jurnalista a povestit pentru Antena 3 că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după decesul artistei.
 
„M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, spune Mara Bănică.  
 
În plus, jurnalista a afirmat că soţul Corneliei Catanga nu credea în coronavirus, iar Cornelia Catanga s-ar fi tratat singură, acasă, cu Ivermectină.
 
„Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi Ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în COVID. Mereu îi spuneam să nu mai gândească aşa ... Este cumplit ce s-a întâmplat.”
 
Ivermectina este un medicament antiparazitar utilizat atât în medicina veterinară cât şi în medicina umană. Ministerul Sănătăţii a transmis în februarie 2021 că nu există niciun studiu randomizat cu privire la acest medicament şi COVID-19 care să fie publicat într-o revistă de specialitate.
 
Cornelia Catanga avea 63 de ani şi era una din cele mai cunoscute cântăreţe de muzică lăutărească. Ea împărţea scena de ani de zile cu soţul său, Aurel Pădureanu.
 
În iulie 2019, Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Floreasca, în urma unui infarct. „Soţiei mele i s-a făcut rău, a căzut pe scări. Eram cu feciorul meu. A venit salvarea, au dus-o la Spital la Floreasca, iar acum e în stare stabilă, e conştientă. De dimineaţă i s-a montat un stent, după ce i s-a făcut coronografie. Mulţumim lui Dumnezeu că nu a fost mai rău. Am înţeles că e vorba de un infarct”, spunea atunci Aurel Pădureanu, soţul cântăreţei, pentru MEDIAFAX.
 
Cornelia Catanga, nepoata violonistei Maricica Catanga, s-a născut la Zeletin, Cătina, în judeţul Buzău, pe 9 martie 1958.
 
În 1979, a cântat pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel). Din 1986 a susţinut turnee în străinătate (în special în Israel, dar şi la Berlin) iar primul LP l-a lansat în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici