Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 august. Numărul de infectări a ajuns la 3 milioane în India/ Peste 60.000 de decese în Mexic

  • Copiii cu vârste de peste 12 ani ar trebui să poarte masca de protecţie pentru a combate Covid-19, spune OMS.
  • Coreea de Sud raportează cea mai mare creştere zilnică, 387 de noi infecţii, şi înăspreşte regulile de distanţare socială pe măsură ce cazurile se înmulţesc.
  • Numărul de decese în Mexic a depăşit 60.000.
  • Victoria confirmă 208 cazuri şi 17 decese în ultimele 24 de ore.
  • Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel global, a depăşit 23.110.732, în timp ce 802.610 oameni au decedat.
860 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 august. Numărul de infectări a ajuns la 3 milioane în India/ Peste 60.000 de decese în Mexic

Profimedia

Numărul de infectări cu coronavirus a ajuns la 3 milioane în India, deoarece virusul se răspândeşte în statele sudice.
India e pe locul al treilea la numărul de cazuri la nivel mondial, după SUA şi Brazilia. Dar, ţinând cont de creşterea din ultimele săptămâni, experţii se tem că India ar putea depăşi în curând aceste ţări.
 
Timp de 18 zile consecutive, India a raportat cele mai multe noi cazuri din lume. În acelaşi timp, rata mortalităţii a scăzut la 1,87%, mult mai mică decât în celelalte ţări puternic afectate.
 
Germania raportează 782 de cazuri noi de coronavirus şi două decese
 
Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 782, ajungând la 232.864. 
 
Doi oameni au murit în ultimele 24 de ore, aducând totalul deceselor la 9.269.
 
Noua Zeelandă înregistrează un nou caz de coronavirus
 
Noua Zeelandă a înregistrat un nou caz de coronavirus, o persoană care a avut contact cu cineva care a făcut parte din focarul recent din sudul Auckland. 
 
Alte trei cazuri sunt în curs de investigare. În plus, două noi infecţii au fost identificate în unităţile de carantină.
 
Coreea de Sud raportează cea mai mare creştere zilnică, cu 387 de noi infecţii
 
Coreea de Sud a raportat cea mai mare creştere zilnică în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus, de la începutul lunii martie.
 
Centrul de control şi prevenirea bolilor din Coreea (KCDC) a confirmat 397 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, marcând mai mult de o săptămână de recorduri zilnice.
 
Ultimele date aduc totalul din Coreea de Sud la 17.399 de infecţii, cu 309  decese. 
 
199 de persoane amendate în Victoria din cauza încălcării restricţiilor
 
Poliţia din statul australian Victoria a amendat 199 de persoane pentru încălcarea restricţiilor privind coronavirusul.
 
Dintre oamenii amendaţi în ultimele 24 de ore, 73 au încălcat măsurile de prevenţie în Melbourne, 20 au fost pedepsiţi pentru că nu au purtat mască, iar 14 au fost amendaţi în timpul unor razii. 
 
Numărul de decese în Victoria ajunge la 415. 208 cazuri noi şi 17 decese în ultimele 24 de ore
 
Statul australian Victoria a înregistrat 208 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce 17 persoane au murit, au confirmat autorităţile medicale. 
 
Cele 17 decese cauzate de Covid-19 în statul Victoria din Australia au inclus 11 persoane în vârstă – un bărbat şi o femeie de 60 de ani, trei bărbaţi de 70 de ani, patru femei şi şase bărbaţi de 80 de ani şi doi bărbaţi de 90 de ani - şi au adus totalul deceselor din stat la peste 400, mai exact 415.  
 
Directorul Departamentului pentru Sănătate, dr. Brett Sutton, a spus că ţara se află pe o pantă descendentă: „Nu vom vedea din nou trei sute sau patru sute de cazuri“.
 
New South Wales raportează patru cazuri noi de Covid-19
Autorităţile medicale din New South Wales, Australia, au raportat duminică dimineaţă patru cazuri noi de Covid-19, printre care un al doilea paznic dintr-un hotel din Sydney.
 
12 cazuri noi în China
 
China a înregistrat duminică 12 noi cazuri de coronavirus, toate din străinătate, a informat presa de stat.
Numărul de decese din Mexic depăşeşte 60.000
 
Numărul de decese confirmate în Mexic a depăşit 60.000, ajungând la 60.254.
 
Sâmbătă, ţara a raportat 6.482 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus şi 644 de decese, ceea ce a adus totalul din ţară la 556.216 cazuri şi 60.254 de decese.
 
Există câteva semne de speranţă: cazurile noi au scăzut după atingerea unui record zilnic la începutul lunii august. La începutul acestei săptămâni, guvernul a spus că focarul este acum într-o pantă descendentă.
 
Filmările pentru producţia TV „The Masked Singer“ din Melbourne au fost anulate după apariţia unor cazuri de coronavirus
 
În Melbourne, platoul de filmare „The Masked Singer“ a fost închis după ce mai mulţi membri ai echipei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.
 
„Întreaga echipă de producţie, inclusiv cântăreţii, gazda şi juriul sunt acum în autoizolare. Toţi sunt monitorizaţi îndeaproape şi sunt în contact permanent cu autorităţile medicale“, a anunţat Channel 10 pe Twitter, sâmbătă seara.
 
Copiii cu vârste de peste 12 ani ar trebui să poarte masca de protecţie pentru a combate Covid-19, spune OMS
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, de la 12 ani în sus, copiii trebuie să poarte masca de protecţie pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus, în aceeaşi măsură în care o fac şi adulţii. 
 
Pe scurt. Ce s-a mai întâmplat în lume: 
 
• India a anunţat sâmbătă că ţara a atins recordul de un milion de teste pe zi. 
• La nivel global, India a raportat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor timp de 18 zile consecutive. 
• Mii de israelieni au ieşit din nou pe străzile din Ierusalim, sâmbătă, pentru a protesta împotriva premierului Benjamin Netanyahu.
• Irlanda a raportat 156 de noi infecţii cu coronavirus, al patrulea record zilnic de la începutul lunii mai. 
• Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel global, a depăşit 23.110.732, în timp ce 802.610 oameni au decedat. 
 
India a raportat 70.000 de cazuri noi
 
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris coronavirusul ca o ”criză de sănătate a secolului”, care a reuşit să se răspândească rapid, la fel ca pandemia de gripa spaniolă din 1918. 
 
Tedros a spus că speră ca pandemia să se termina în mai puţin 2 ani, datorită progreselor din domeniul medical şi dacă apare un vaccin, scrie Fox News.
 
”Sperăm să terminăm această pandemie în mai puţin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile”, a declarat directorul OMS, vineri, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.
 
Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a declarat că ar fi de acord să închidă din nou ţara, dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza coronavirusului.
 
”Aş închide. I-aş asculta de oamenii de ştiinţă,” a declarat Biden într-un interviu pentru ABC News, citat de Fox News.

Vaccinul este aproape

Vaccinul anti Covid dezvoltat de Astra Zenecca în colaborare cu Universitatea Oxford se află deja în faza a III - a studiilor clinice de mare amploare.

În faza I şi faza II a studiului clinic făcut in Marea Britanie, vaccinul a generat răspuns imunitar puternic în organismul tuturor celor peste 1000 de oameni vaccinaţi, şi şi-a dovedit siguranţa.

Astra Zeneca s-a angajat să nu facă profit de pe urma vaccinului anti Covid pe timpul pandemiei. O doză din vaccinul numit AZD1222 va costa proximativ 2,5 euro în Europa.

Comisia Europeană a ajuns deja la un acord cu compania farmaceutică pentru a achiziţiona vaccinul dar şi pentru a dona anumite cantităţi ţărilor cu ventituri mici şi medii. Contractul pevede achiziţionarea a 300 de milioane de doze de vaccin de la Astra Zeneca, cu posibilitatea de a mai lua ulterior alte 100 de milioane de doze în numele statelor membre UE.

Bulgaria, Norvegia şi Japonia nu au mai raportat cazuri noi de COVID
 
 
Experţii cred că în decembrie, SUA ar putea ajunge până la 6.000 de decese zilnice
 
Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din Statele Unite s-ar putea ridica la 6.000 de persoane pe zi în decembrie, potrivit dr. Chris Murray, preşedintele Institutului pentru Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME).
 
În prezent, în SUA, aproximativ 1.000 de oameni mor zilnic din cauza coronavirusului.
 
Totodată, cercetătorii de la IHME au prezis că numărul deceselor zilnice va scădea lent în septembrie - apoi va creşte până la aproape 2.000 pe zi până la începutul lunii decembrie.
 
Coreea de Sud raportează 332 de cazuri noi
 
Coreea de Sud a raportat sâmbătă 332 de cazuri noi de coronavirus. Este a 9-a zi consecutivă de creştere a infecţiilor şi cea mai mare cifră raportată din 8 martie. 
 
Guvernul are în vedere restricţiile economice pentru a încetini o reînviere, relatează AP.
 
Potrivit experţilor, bisericile din Seul au fost vectorii principali de infectare. Autorităţile au închis lăcaşurile sfânte de curând, scrie The Guardian. 
 
De asemenea, au fost închise cluburile de noapte, barurile, restaurantele tip bufet şi locaţiile de gaming. 
 
Statul australian Victoria a înregistrat 182 de cazuri noi de coronavirus şi 13 deces
În ultimele 24 de ore, poliţia din Victoria a dat 24 de amenzi persoanelor care nu purtau o mască de protecţie.
 
Cazurile de coronavirus din Africa de Sud depăşesc 600.000
 
Numărul total de cazuri Covid-19 din Africa de Sud a ajuns vineri la 603.338, potrivit Departamentului de Sănătate din ţară.
 
În ultimele 24 de ore, Africa de Sud a înregistrat 3.398 de cazuri noi.
 
Mexic raportează aproape 6.000 de cazuri noi de coronavirus
 
Mexic a înregistrat vineri 5.928 de cazuri noi de Covid-19, ducând numărul total de infecţii la 549.734. Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat, de asemenea, 504 de noi decese - numărul total ajungând la 59.610.
 
Mexic e pe locul al treilea în lume la numărul de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU).
 
Guvernul mexican a anunţat că va folosi vaccinul Covid-19 produs de Rusia.
 
Brazilia raportează peste 30.000 de cazuri noi de Covid-19
 
Vineri, ministrul Sănătăţii din Brazilia a raportat 30.355 de noi cazuri Covid-19, ceea ce a ridicat numărul total al ţării la 3.532.330.
 
Ministerul a raportat, de asemenea, 1.054 noi decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total la 113.358.
 
 
Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Italia
 
Italia a înregistrat 947 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi nouă decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, conform agenţiei Adnkronos.
 
Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, vineri după-amiază, că bilanţul epidemic a ajuns la 35.427 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum este de 257.065.
 
4,5% din şcolile din Berlin au raportat cazuri de coronavirus după reluarea cursurilor
 
Situaţia generală a şcolilor din învăţământ general, prezentată de cotidianul Berliner Zeitung, arată că a fost depistat cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară. La 37 de şcoli din Berlin o mică parte dintre elevi şi personalul şcolar se află în carantină.  
 
Belgia va redeschide şcolile în condiţii speciale
 
Elevii belgieni se vor întoarce la şcoală în septembrie, iar cei mai mari dintre aceştia, cu vârsta de peste 12 ani, vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie, a anunţat prim-ministrul Sophie Wilmes. De asemenea, măsura se aplică şi profesorilor.
 
Maroc s-ar putea întoarce la carantină totală
 
Maroc se confruntă cu o nouă izbucnire a cazurilor, cu peste 1000 de infectări confirmate zilnic. În aceste condiţii, autorităţile au anunţat că ar putea recurge din nou la măsuri stricte de carantină.
 
Situaţia în America Latină se agravează
 
Ţările din America de Sud nu reuşesc să stopeze răspândirea coronavirusului, iar bilanţul total pe continent a ajuns la 250.000 de decese. Doar Brazilia a raporatat peste 1.200 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici