Coronavirus în România. Numărului noilor cazuri Covid de marţi, dublu faţă de ziua anterioară

  • Numărul noilor cazuri de Covid raportat marţi de MS este dublu faţă de cel de luni, potrivit raportării Ministerului Sănătăţii.
  • Autorităţile anunţă că cinci pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au decedat în ultimele 24 de ore.
4773 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România. Numărului noilor cazuri Covid de marţi, dublu faţă de ziua anterioară

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 491 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 257 mai mult faţă de ziua anterioară”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit surse citate, 73 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 50 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

„În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 632 cu 26 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 96 persoane, cu 4 mai puţin decât în ziua anterioară. Dintre cei 96 pacienţi internaţi la ATI, 85 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 39 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu trei mai mult decât în ziua anterioară şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară”, potrivit comunicatului.

Până astăzi, 65.663 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 23.05.2022 (10:00) – 24.05.2022 (10:00) a fost raportate de către INSP nouă decese (cinci bărbaţi şi patru femei), dintre care patru decese raportate anterior intervalului de referinţă. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care prezentau comorbidităţi.

Din totalul de 9 pacienţi decedaţi, 8 au fost nevaccinaţi şi 1 vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.558 teste RT-PCR ( 3.100 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.458 la cerere) şi 14.865 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.092.382 teste RT-PCR şi 10.003.068 teste rapide antigenice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici