Coronavirus la un centru pentru copii cu handicap al DGASPC Iaşi. Un băiat de 9 ani a fost infectat

  • Băiatul are nevoie de dializă de două ori pe săptămână
  • Când a fost dus la Spitalul de Copii pentru această procedură a fost şi testat
  • Toţi ceilaţi 45 de copii din centrul în care băiatul locuieşte au fost şi ei testaţi, la fel şi personalul de acolo
298 afișări
Imaginea articolului Coronavirus la un centru pentru copii cu handicap al DGASPC Iaşi. Un băiat de 9 ani a fost infectat

Sursa FOTO: Hepta

Băiatul de 9 ani este într-unul din centrele pentru copii cu handicap al DGASPC Iaşi de când era mic. Pentru că este bolnav, familia nu l-a putut îngriji, aşa că a fost lăsat în grija statului. Are nevoie de dializă de două ori pe săptămână, astfel că luni, când a fost dus la Spitalul de Copii pentru această procedură a fost şi testat.

„Conform metodologiei de supraveghere pentru COVID19, desigur, s-a aplicat acest protocol. Copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat faptul că este confirmat cu noul coronavirus” a declarat Marius Voicescu, urtător de cuvânt al DSP Iaşi.

Băiatul este asimptomatic. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă pentru a afla cum s-a infectat copilul.

„În momentul de faţă, acest copil se află internat în spitalul de Boli Infecţioase, iar în cursul zilei de astăzi DSP a testat cei 88 de angajaţi şi cei 45 de beneficiari” spune Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Mâine vor fi gata şi rezultatele probelor prelevate de la ceilalţi copii şi de la angajaţii centrului. Un alt băiat, dintr-un alt centru al DGASPC Iaşi a fost testat şi el când a fost adus luni la dializă, însă rezultatul a fost negativ, iar acum este izolat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici