Corpul inspectorilor antifraudă a fost suplimentat cu 60 de posturi

Numărul de posturi din Ministerul Public a fost suplimentat cu 60 posturi pentru inspectori antifraudă care vor fi detaşaţi în cadrul parchetelor, procedură efectuată prin hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

655 afișări
Imaginea articolului Corpul inspectorilor antifraudă a fost suplimentat cu 60 de posturi

Corpul inspectorilor antifraudă a fost suplimentat cu 60 de posturi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Din cele 60 de posturi, cinci vor reveni Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar 10 vor fi destinate Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Detaşarea în interes de serviciu a inspectorilor antifraudă este pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii detaşării în funcţie, cu acordul acestora.

În prezent, în cadrul Ministerului Public sunt 257 de posturi de specialişti care au fost ocupate prin detaşarea inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor, structură din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscal. Direcţia de combatere a fraudelor acordă suport tehnic de specialitate procurorului în efectuarea urmăririi penale în cauzele având ca obiect infracţiuni economico-financiare. În acest scop, inspectorii antifraudă din cadrul acestei direcţii sunt detaşaţi în cadrul parchetelor, în condiţiile legii, pe posturi de specialişti.

Guvernul motivează măsura prin faptul că inspectorii antifraudă detaşaţi deja pe posturi de specialist la parchete au avut pe primul semestru al anului 2014 un volum foarte mare de activitate. Dosarele economico-financiare la care au lucrat aceştia au avut ca obiect indisponibilizarea unor bunuri în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei, iar cuantumul prejudiciilor stabilite de inspectorii antifraudă a fost de peste 4 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici