Corturi anticaniculă în parcuri, la Universitate, Unirii şi în Piaţa Roma

Primăria Capitalei a amplasat 14 corturi anticaniculă dotate cu aer condiţionat şi dozatoare de apă în parcuri şi în zonele Piaţa Universităţii, Piaţa Roma şi Unirii, precum şi perdele de apă la Obor, Universitate şi la intrarea în Parcul Cişmigiu.

32 afișări
Imaginea articolului Corturi anticaniculă în parcuri, la Universitate, Unirii şi în Piaţa Roma

Corturi anticaniculă în parcuri, la Universitate, Unirii şi în Piaţa Roma (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În urma avertizării meteorologilor privind depăşirea pragului de confort termic, în toate parcurile administrate de Primăria Capitalei au fost amenajate 11 corturi, alte trei fiind amplasate în zonele Piaţa Universităţii (lângă Spitalul Colţea), Piaţa Roma (lângă magazinul Bucureşti) şi Piaţa 11 Iunie (Unirii), toate fiind dotate cu aer condiţionat, scaune şi dozatoare de apă, au anunţat, duminică, reprezentanţii municipalităţii.

De asemenea, în faţa staţiei de metrou de la Obor, la intrarea centrală în Parcul Cişmigiu şi la Piaţa Universităţii au fost montate perdele de apă.

Municipalitatea precizează că în cazul în care va fi emisă o avertizare de cod galben de caniculă va amplasa alte 15 corturi în zonele cu trafic pietonal intens.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că duminică vremea va fi foarte călduroasă în toată ţara, temperaturile vor depăşi 35 de grade în sud şi vest, iar după-amiza indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.

Duminică, la ora 11.00, la staţia Bucureşti Băneasa erau 30 de grade Celsius, iar indicele de confort termic depăşea pragul critic.

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. Atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Medicii recomandă ca în zilele caniculare oamenii să bea multe lichide, să facă duşuri cât mai des, să consume alimente bogate în fructe şi legume şi să evite expunerea prelugită la soare la orele prânzului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici