Cosmin Contra scapă de condamnarea cu suspendare, în urma recursului judecat la Tribunalul Timiş

Fotbalistul Cosmin Contra, acuzat că, în urmă cu doi ani, ar fi bătut un poliţist de la Poliţia TF din Timişoara, scapă de condamnarea cu suspendare, în urma sentinţei definitive a Tribunalului Timiş, care a judecat, luni, recursul înaintat de fotbalist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

87 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra scapă de condamnarea cu suspendare, în urma recursului judecat la Tribunalul Timiş

Contra scapă de condamnarea cu suspendare

Deşi instanţa anterioară hotărâse ca fotbalistul să primească un an de închisoare cu suspendare, magistraţii de la Tribunalul Timiş au transformat pedeapsa în amendă penală în valoare de şapte mii de lei, la care au adăugat cinci mii de lei daune morale.

Cosmin Contra a declarat, luni, prin telefon, că a avut încredere în justiţie şi că este mulţumit că s-a făcut dreptate.

"Eu am avut încrede în justiţie. Sunt mulţumit că mi s-a făcut dreptate. Mi s-a părut prea aspră pedeapsa de un an cu suspendare şi mă bucur că s-a renunţat la ea. De la bun început el (n.r. - poliţistul Adrian Beleiu) nu a vrut să-l ajut cu nimic, a vrut doar să-mi ia foarte mulţi bani", a precizat Contra.

La rândul său, avocatul poliţistului, Florin Kovacs, a declarat, luni, că nu acceptă această sentinţă, pe care o consideră prea usoară, motiv pentru care va merge la instanţele internaţionale pentru clientul său.

Kovacs a precizat că va depune şi o plângere penală pentru demiterea celor trei magistraţi care au modificat sentinţa dată de Judecătoria Timişoara, de condamnare cu suspendare, şi pe care au schimbat-o în amendă penală, fără ca în proces să existe noi probe. Avocatul susţine că face acest gest pentru a da un exemplu celorlalţi magistraţi de modul în care ar trebui tratată nedreptatea.

Fotbalistul Cosmin Contra, component al echipei spaniole Getafe, a fost condamnat, în decembrie 2007, de Judecătoria Timişoara, la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în iunie 2006 ar fi bătut un poliţist. Potrivit sentinţei Judecătoriei Timişoara, Contra a fost obligat şi la plata a zece mii de lei, reprezentând daune morale şi materiale. Petru Antoniu Rusu Aspru, avocatul angajat de fotbalistul Cosmin Contra în procesul cu poliţistul care susţine că a fost agresat de internaţionalul român, declara că "sunt o grămadă de lacune în dosar", precizând că a făcut deja recurs la sentinţa dată de prima instanţă.

Avocatul considera că încadrarea faptei lui Cosmin Contra este prea drastică faţă de dovezile existente la dosar. "Este o soluţie dată de prima instanţă. Recursul este declarat deja. Nu este o soluţie finală. Sunt o grămadă de lacune în dosar. Nu au fost audiaţi martori şi are o încadrare mai mare decât s-a probat până acum", declara avocatul jucătorului.

În iunie 2006, Cosmin Contra a fost acuzat de un poliţist că i-ar fi spart nasul şi gura, într-un scandal. Adrian Beleiu, agent la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara, a declarat, după incident, că i-a lovit uşor maşina soţiei fotbalistului, iar Contra, chemat în ajutor, s-ar fi enervat peste măsură şi l-ar fi lovit. Fotbalistul s-a apărat, spunând că poliţistul i-a înjurat copiii şi soţia şi că trebuie să dovedească faptul că l-ar fi bătut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici