Costică Argint ar putea ieşi din închisoare. Judecătoria Focşani a admis eliberarea condiţionată

Costică Argint, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi arestat în decembrie 2009 în Italia, ar putea ieşi din Penitenciarul Focşani, după ce Judecătoria Focşani a admis cererea acestuia de eliberare condiţionată.

297 afișări
Imaginea articolului Costică Argint ar putea ieşi din închisoare. Judecătoria Focşani a admis eliberarea condiţionată

Costică Argint ar putea ieşi din închisoare. Judecătoria Focşani a admis eliberarea condiţionată (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Instanta de judecată dispune liberarea condiţionată a condamnatului Argint Costică, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani", se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Costică Argint a făcut mai multe cereri de eliberare condiţionată, iar una dintre acestea a fost aprobată, în 2 martie 2011, de Judecătoria Focşani. Argint a convins instanţa că se încadrează pentru liberarea condiţionată deoarece a executat deja o parte din pedeapsă, ceea ce îi permitea să solicite eliberarea condiţionată.

"Am solicitat liberarea condiţionată în baza articolului 59 din Codul Penal, în sensul că pedeapsa a fost executată. Aceleaşi concluzii le-a depus şi reprezentantul Parchetului. Instanţa a apreciat în mod corect că sunt îndeplinite condiţiile şi a dispus punerea deţinutului în libertate", a precizat avocatul Cristian Dragovici.

Surse din cadrul IPJ Vrancea au precizat că Argint ar putea fi eliberat marţi deoarece Parchetul Judecatoriei Focşani nu a mai făcut recurs.

"Costică Argint va fi eliberat marţi după-amiază din Penitenciarul Focşani. Urmează ca Ministerul Justiţiei să stabilească dacă va fi trimis în Italia pentru continuarea cercetărilor", au precizat surse din cadrul Poliţiei vrâncene.

Costică Argint a fost adus din Italia în octombrie 2010. Bărbatul fusese condamnat la trei ani şi şase luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi a fost arestat în decembrie 2009 în Italia. Autorităţile de la Roma au acordat extrădarea temporară a lui Costică Argint, urmând ca la ispăşirea pedepsei să fie predat în Italia.

Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi arestat în decembrie 2009 de autorităţile italiene, care apoi au aprobat extrădarea lui către România. El a fost adus în ţară, de o escortă a Poliţiei Române, cu o cursă de la Roma.

În aprilie anul trecut, autorităţile italiene au informat Ministerul Justiţiei (MJ) că au dispus extrădarea în România a lui Costică Argint, pentru executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare aplicată pentru scandal.

Cererea de extrădare a lui Costică Argint, însoţită de documentele justificative, a fost transmisă în 19 martie 2008 de către Ministerul român al Justiţiei Ministerului Justiţiei din Republica Italiană. Cererea de extrădare a fost înaintată după efectuarea controlului de regularitate şi a fost formulată în baza deciziei din 4 martie 2008 a Tribunalului Vrancea.

În 10 decembrie 2009, Ministerul Justiţiei a efectuat o revenire către Ministerul Justiţiei italian prin care a solicitat informaţii cu privire la stadiul procedurii de extrădare. Ulterior, pe 22 decembrie 2009, Biroul Naţional Interpol a informat că la aceeaşi dată cetăţeanul român Costică Argint a fost arestat provizoriu în vederea extrădării din Republica Italiană.

Costică Argint (53 de ani), originar din Focşani, a fost arestat de autorităţile italiene de la Tivoli, potrivit Poliţiei Române.

În aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce ar fi intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti, ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi rănit grav două persoane, spuneau surse din poliţie.

În acelaşi an, în timpul procesului, bărbatul ar fi fugit din ţară în Italia. În 2006, Costică Argint a reuşit să obţină statutul de azilant politic în Italia.

Lider al Asociaţiei romilor refugiaţi politici din Italia, Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu şi de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat, în 2007, de uciderea unei italience.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici