Video Costurile iniţiale pentru reconstrucţia caselor inundate, acoperite din bugetul ANL

Ministerul Dezvoltării a fost mandatat să înceapă demersurile legale şi procedurale de achiziţionare a materialelor pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii şi să suporte din bugetul Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL) costurile iniţiale ale materialelor, a anunţat premierul Emil Boc.

57 afișări

"De la Fondul de rezervă, ulterior, prin rectificare bugetară, vom completa bugetul ministerului cu sumele aferente. Am stabilit ca această procedură de achiziţie să se facă utilizând procedura licitaţiei publice prin Bursa de Mărfuri", a adăugat Boc, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat că Executivul a adoptat şi o hotărâre prin care se permite finanţarea hărţilor de risc din Fondul de Mediu şi Programul Operaţional Sectorial de Mediu, hărţi pentru care vor mai fi alocate 167 milioane lei pentru intervalul 2010-2012.

"România s-a angajat să termine hărţile de risc în 2013", a spus Borbely.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat alocarea a 33 de milioane de lei pentru îndiguiri pe o lungime de 18 kilometri a malului drept al Siretului şi pentru supraînălţarea pe o lungime de 5,5 kilometri a digului în localitatea Grindu, judeţul Tulcea.

Un proiect de hotărâre elaborat de Ministerului Mediului şi prezentat miercuri de MEDIAFAX relevă că România ar urma să aibă diguri împotriva inundaţiilor începând din 2015, atunci când va fi terminată implementarea planului naţional pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor, până în 2013 urmând să fie alocaţi peste 167 de milioane de lei pentru studii.

Meteorologii au emis miercuri dimineaţă avertizare Cod galben pentru jumătatea de nord a ţării, precum şi pentru toate zonele de deal şi de munte, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată, totodată intrând în vigoare şi o avertizare Cod portocaliu pentru şase judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici