Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită în judeţul Galaţi

Râul Prut a depăşit, sâmbătă, cota de inundaţie în judeţul Galaţi, potrivit unei informări a Prefecturii Galaţi, conform căreia până în acest moment apele râului nu s-au revărsat, iar în zonele sensibile au fost supraînălţate digurile de apărare.

34 afișări
Imaginea articolului Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită în judeţul Galaţi

Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită în judeţul Galaţi

"Unda de viitură se propagă cu o viteză mai mare pe teritoriul judeţului Galaţi, creşterea din ultimele 24 de ore fiind de circa 50 de centimetri. La staţia hidrologică Oancea, s-a depăşit cu 24 de centimetri cota de inundaţie, valoarea înregistrată la ora 14.00 fiind 574 de centimetri. La aceeaşi oră, râul avea un debit de 452 de metri cubi pe secundă. Se menţine în continuare averizarea cod portocaliu hidrologic", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea - Crângan, punctele vulnerabile sunt amenajările piscicole din zona localităţii Vădeni.

În plus, apele râului Prut au ajuns la aproape acelaşi nivel cu DN 26 în zona localităţii Slobozia Oancea, însă circulaţia nu a fost oprită, dat fiind că şi aici a fost ridicat un dig de protecţie.

"Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi şi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi monitorizează cu maximă atenţie evoluţia debitului şi a cotelor râului şi sunt gata să intervină în caz de necesitate", se mai arată în comunicatul de presă al Prefecturii Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici