Covasna: Case inundate şi un drum naţional blocat

Zece case şi 40 de gospodării au fost inundate în comuna Sita Buzăului, satul Ciumernic, din judeţul Covasna, în urma unei viituri provocate de ploile torenţiale căzute vineri seară, iar circulaţia rutieră pe DN13 E, între comunele Zagon şi Barcani, a fost blocată câteva ore, tot din cauza ploii.

117 afișări
Imaginea articolului Covasna: Case inundate şi un drum naţional blocat

Covasna: Case inundate şi un drum naţional blocat (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul comunei Sita Buzăului, Filofi Constantin, a declarat  că a fost o ploaie torenţială în urma căreia s-a format o viitură foarte puternică ce "a spălat" efectiv zeci de gospodării în satul Ciumernic.

Potrivit sursei citate, într-o oră, cât a durat ploaia torenţială, s-a format o viitură puternică în urma căreia zece case şi 40 de gospodării din satul Ciumernic au fost inundate, iar în toată comuna au fost acoperite de ape aproximativ 15 hectare de teren arabil şi peste 30 de hectare de fâneaţă.

Viitura a ajuns şi în celelalte sate din comună, dar acolo nu au mai fost case sau gospodării inundate, a explicat primarul Filofi.

De asemenea, viitura formată în urma ploii torenţiale a cauzat blocarea, pentru câteva ore, a DN13 E, la kilometrul 20+un metru, între comunele Zagon şi Barcani.

Purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Buzsi Andrea, a declarat, vineri seară, că pe acel tronson se fac lucrări de reparaţii, iar viitura a adus în zonă o ţeavă din beton, care a blocat drumul. Din acest motiv, circulaţia rutieră pe DN 13E, între localităţile Zagon şi Barcani, a fost întreruptă total.

La ora transmiterii acestei ştiri, angajaţii de la Drumuri reuşiseră să deblocheze drumul, astfel că circulaţia rutieră în zonă a putut fi reluată.

Poliţia Rutieră îi sfătuise pe conducătorii auto să folosească rute ocolitoare, respectiv drumul care face legătura între Întorsura Buzăului- Prejmer- Braşov- Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici