COVID-19 a ajuns pe o insulă izolată din Pacific. Noua Zeelandă a trimis ajutoare în zonă

Noua Zeelandă a trimis o echipă medicală şi alţi specialişti pe insula Niue după apariţia unui focar de COVID-19.

407 afișări
Imaginea articolului COVID-19 a ajuns pe o insulă izolată din Pacific. Noua Zeelandă a trimis ajutoare în zonă

Autorităţile din Noua Zeelandă au declarat miercuri că au trimis o echipă de medici civili, asistente medicale şi personal al forţelor de apărare, împreună cu echipamente de protecţie personală, pe mica insulă Niue din Pacific. Echipele şi ajutoarele au fost trimise după ce pe insula izolată au fost descoperite primele cazuri de infectare COVID.

Niue, un stat autonom care se află în liberă asociere cu Noua Zeelandă, a ţinut COVID în afara comunităţii, închizându-şi graniţele în prima parte a pandemiei. Cu toate acestea, în urma primului zbor fără carantină, efectuat la 27 iunie, mai mulţi pasageri au fost testaţi pozitiv pentru COVID.

„În calitate de naţiune din Pacificul de Sud-Vest, este un rol important pentru Forţa de Apărare a Noii Zeelande să permită acest sprijin important pentru vecinii noştri", a declarat contraamiralul Jim Gilmour din Noua Zeelandă.

Într-o declaraţie separată, reprezentanţii guvernului din Noua Zeelandă au explicat că decizia de a trimite echipe a fost luată în urma unei cereri de ajutor din partea guvernului din Niue.

Niue are o populaţie de aproximativ 1.600 de persoane, majoritatea vaccinate. Aproximativ 99% dintre cei cu vârsta de peste cinci ani sunt dublu vaccinaţi, iar 93% dintre cei cu vârsta de peste 18 ani sunt vaccinaţi cu a treia doză, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici