Covid 19, boala care naşte alte boli! Pacienţii au sechele, la săptămâni întregi de la vindecare!

  • Covid 19 lasă urme adânci în corpul şi sufletul celor care fac boala
  • Un studiu recent făcut în Coreea de Sud arată că peste 90% din 965 de pacienţi au avut cel puţin un efect advers în urma bolii
  • Cei mai mulţi pacienţi s-au plâns de oboseală
  • Medicii spun că şi pacienţii de la noi pot rămâne cu leziuni pulmonare, astenie
5746 afișări
Imaginea articolului Covid 19, boala care naşte alte boli! Pacienţii au sechele, la săptămâni întregi de la vindecare!

Covid 19, boala care naşte alte boli! Pacienţii au sechele, la săptămâni întregi de la vindecare!

Covid 19 este o afecţiune de cursă lungă! Şi asta pentru că îţi lasă în corp o serie întreagă de sechele.

O arată un studiu recent realizat în Coreea de Sud. Din 965 de pacienţi vindecaţi de Covid 19, peste 90 la sută dintre ei au spus că au avut cel puţin un efect advers în urma bolii. Cei mai mulţi s-au plâns de oboseală accentuată şi de dificultate în concentrare. Lucrurile nu diferă mult nici în România.

Impactul psihologic al bolii este unul de lungă durată. O spune chiar Ana, care a avut Covid 19. Chiar dacă s-a vindecat de boală, îţi povesteşte că încă are anumite temeri.

„Reacţii fizice şi psihice, atenţie, eşti obosit psihic, esti speriat, stresat de toate lucrurile din jur, ţi se pare că toate reprezintă un pericol pentru tine. Impactul psihologic al bolii nu este însă singurul pe care trebuie să-l înfrunţi”, a spus Ana Maria, pacientă care a avut Covid 19.

Medicul infecţionist Andreea Moldovan spune ce efecte adverse întâlneşte cel mai des în cazul pacienţilor care se vindecă de Covid 19.

„Şi pacienţii noştri se plâng de astenie după Covid, o astenie şi o lipsă de energie şi de putere pe care o asociază cu infecţia şi care poate să persiste zile, săptămâni sau chiar luni după boală. Pacienţii care au avut afectare pulmonară, mai ales dacă a fost una medie sau severă dezvoltă un grad de insuficienţă respiratorie severă care solicită ajutorul colegilor pneumologi”, a declarat  dr Andreea Moldovan, medic infecţionist, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov

Expertul spune că foarte mulţi pacienţi care au avut Covid se reîntorc spre spitale pentru tratamentul sechelelor pulmonare, dar că încă nu avem un program national în care să fie incluşi toţi pacienţii care au acest tip de sechele!

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici