COVID-19 în Râmnicu Vâlcea: Rata incidenţei cumulate ajunge la 4,69. Şcolile trec în scenariul roşu

  • În oraşul Râmnicu Vâlcea rata incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de 4,69 la mia de locuitori
  • Şcolile au fost trecute în scenariul roşu de funcţionare
  • Restaurantele care funcţionează în interior au fost închise
14558 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în Râmnicu Vâlcea: Rata incidenţei cumulate ajunge la 4,69. Şcolile trec în scenariul roşu

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori în 14 localităţi din judeţ: Titeşti-5.53, Râmnicu Vâlcea- 4.69, Băile Govora- 4.06, Pietrari- 3.73, Buneşti- 3.62, Vlădeşti- 3.60, Călimăneşti- 3.53, Dăeşti- 3.49, Bujoreni- 3.34, Stoeneşti- 3.27, Milcoiu- 3.22, Băile Olăneşti- 3.15, Olanu- 3.10 şi Şirineasa- 3.09.

În aceste localităţi sunt interzise funcţionarea cinematografelor şi instituţiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul în cazul restaurantelor, cafenelelor din interiorul clădirilor şi activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

„Membrii CJSU Vâlcea au hotărât să menţină obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise din tot judeţul de către persoanele adulte şi copiii de peste 5 ani”, se arată în comunicat.

Potrivit hotărârii adoptate de CJSU, toate unităţile şcolare din localităţile cu incidenţă mai mare sau egală cu 3/1000 de locuitori, vor trece în scenariul roşu, care presupune efectuarea cursurilor exclusiv online. „În total, din cele 408 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea, 140 vor funcţiona pe scenariul galben şi 113 vor funcţiona pe scenariul roşu, pe lângă şcolile din localităţile cu incidenţă de peste 3/1000 de locuitori fiind şi opt unităţi şcolare care au confirmate cazuri de îmbolnăvire fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice şi care din motive de siguranţă sanitară au solicitat trecerea la cursurile exclusiv online”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii.

„Cifrelele sunt îngrijoratoare, dar la noi nu mai este vorba doar de cifre. Adevărata oglindă a situaţiei în care ne aflăm nu o găsim în rapoartele DSP, ci în spitalele din judeţ. Înţelegem că virusul nu pleacă nicăieri, că mai devreme sau mai târziu majoritatea vom trece prin aceasta viroză, că economia trebuie susţinută, că viaţa trebuie să meargă înainte. Cu toate acestea, în momentul în care numărul de îmbolnaviri este atât de mare, iar rata de răspândire este atât de ridicată încât cazurile severe îşi găsesc cu greu un loc la ATI, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Este nedrept faţă de cei care se luptă pentru o gură de oxigen, să refuzăm purtarea măştii”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici