Craiova: 5.000 de cartuşe de vânătoare, descoperite în locuinţa unui bărbat

Aproximativ 5.000 de cartuşe de vânătoare de diferite calibre au fost descoperite, miercuri, de poliţiştii doljeni, în locuinţa unui bărbat de 61 de ani din Craiova.

347 afișări
Imaginea articolului Craiova: 5.000 de cartuşe de vânătoare, descoperite în locuinţa unui bărbat

Craiova: 5.000 de cartuşe de vânătoare, descoperite în locuinţa unui bărbat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin, în urma unei acţiuni pe linia verificării modului de deţinere şi asigurare a armelor şi muniţiilor, oamenii legii au găsit în locuinţa unui bărbat din Craiova, de 61 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi italiană, 4.924 de cartuşe de vânătoare de diferite calibre.

"Poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză este deţinător legal a trei arme de vânătoare. Potrivit legii, bărbatul avea voie să deţină 300 de cartuşe pentru fiecare armă, deci 900 în total. El a motivat că, în urmă cu câţiva ani, au venit nişte prieteni din Italia la vânătoare şi i-au făcut cadou aceste cartuşe", a declarat, joi, agentul Amelia Căprărin.

Anchetatorii susţin că armele şi muniţia identificate au fost ridicate de poliţişti pentru cercetări.

"Pe numele bărbatului de 61 de ani au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a precizat agentul Amelia Căprărin.

Bărbatul este cercetat în libertate. Pentru fapta sa, el riscă până la opt ani de închisoare, susţin poliţiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici