Craiova: Acţiune de solidaritate cu familia tânărului ucis, amânată din cauza neprimirii avizelor

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj nu a permis voluntarilor mai multor asociaţii din Craiova să picheteze o parte a instituţiilor publice, în semn de solidaritate cu familia elevului de la Liceul "Tudor Arghezi" ucis de un alt tânăr, întrucât nu au primit avizele necesare pentru acţiune.

75 afișări
Imaginea articolului Craiova: Acţiune de solidaritate cu familia tânărului ucis, amânată din cauza neprimirii avizelor

Craiova: Acţiune de solidaritate cu familia tânărului ucis, amânată din cauza neprimirii avizelor (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Voluntarii a 17 asociaţii ar fi trebuit să se întâlnească, luni, în Piaţa Prefecturii din Craiova pentru a picheta sediile Poliţiei, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Judecătoriei Craiova, Tribunalului Dolj şi Curţii de Apel Craiova, în semn de solidaritate cu familia lui Andrei Goreci, elevul înjunghiat mortal de un alt tânăr.

Potrivit Adinei Enache, membră a Centrului Educaţional de Resurse şi Training Craiova, poliţiştii nu au permis desfăşurarea acţiunii pe motiv că nu există autorizaţiile necesare din partea Primăriei şi Jandarmeriei.

"Ne-am adunat astăzi (luni - n. r.) câteva persoane, însă cei de la Poliţie ne-au spus că nu putem picheta pentru că nu avem aprobare. Pentru a primi aprobarea trebuiau depuse actele necesare cu trei zile înainte. Nu am avut timpul necesar pentru că joi s-a întâmplat nenorocirea, iar vineri am fost alături de Andrei", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Adina Enache.

Acţiunea de pichetare a instituţiilor publice va avea loc însă miercuri, urmând ca joi să fie organizat un "marş al durerii" pe străzile din Craiova, la care sunt aşteptatesă participe aproximativ 200 de persoane.

"Noi am solicitat permisiunea conducerii ISJ Dolj pentru a lăsa ca un grup de 20 de elevi de la fiecare liceu din Craiova să participe alături de un profesor la marşul nostru. Cei de la ISJ nu au dorit acest lucru, ceea ce arată că nu le pasă. Este şi o acţiune îndreptată împotriva violenţei şi a huliganismului", a mai spus Adina Enache.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, agent Amelia Căprărin, susţine că acţiunile de protest ale voluntarilor celor 17 asociaţii sunt în curs de avizare.

"Li s-a adus la cunoştinţă toate procedurile necesare care trebuie îndeplinite pentru avizarea acţiunii. Ei au înţeles şi au renunţat la acţiunea de astăzi (luni - n.r.)", a declarat agentul Amelia Căprărin.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr, joi, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălalt fiind rănit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu, a spus că moartea elevului de 17 ani, Andrei Eduard Goreci, a fost violentă, medicii legişti stabilind că adolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, în inimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardio-respirator.

Tânărul de 19 ani acuzat că l-a înjunghiat mortal pe adolescent a fost arestat preventiv, vineri, pentru omor calificat, în baza unui mandat emis pe numele său de Tribunalul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici