Craiovean prins când încerca să vândă 25 de monede romane

Un bărbat din Craiova a fost prins în timp ce încerca să vândă 25 de monede romane, iar poliţiştii au găsit la locuinţa acestuia două brăţări din monede antice şi un lot de 24 de monede antice, posibil furate din situri arheologice clasate în patrimoniul cultural.

483 afișări
Imaginea articolului Craiovean prins când încerca să vândă 25 de monede romane

Craiovean prins când încerca să vândă 25 de monede romane (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Poliţia a informat, marţi, că poliţiştii doljeni au depistat, luni, un bărbat din Craiova care oferea spre vânzare 25 de monede romane, despre care se deţin date că "sunt produsul unor infracţiuni de furt şi detecţii ilegale în situri arheologice clasate în patrimoniul cultural naţional".

Toto luni, poliţiştii au percheziţionat locuinţa craioveanului şi au ridicat de aici două brăţări din monede antice, precum şi un lot de 24 de monede antice (6 tetradrahme thasiene, o drahmă Histria şi 17 monede antice).

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală şi continuă cercetările.

Obiectele de patrimoniu au fost ridicate de poliţişti, urmând a fi expertizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici