Credincioşii musulmani din Constanţa i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia

Aproximativ 100 de etnici turci au mers, joi seară, la Geamia Hunchiar din municipiul Constanta pentru a asista la o slujbă de comemorare a celor căzuţi în timpul puciului din Turcia, în cadrul unei manifestări organizate de Muftiatul Cultului Musulman din România.

339 afișări
Imaginea articolului Credincioşii musulmani din Constanţa i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia

Credincioşii musulmani din Constanţa i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Manifestarea a fost organozată de Muftiatul Cultului Musulman din România, la iniţiativa Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne-am adunat la iniţiativa oamenilor de afaceri turci să comemorăm pe cei care au decedat pentru apărarea democraţiei în Turcia şi, bineînţeles, acele persoane care şi-au dedicat viaţa pentru păstrarea valorilor democratice în Turcia. Comunitatea noastră este alături de suferinţa pe care o are poporul turc, prin momentele prin care trece la ora actuală poporul turc şi ne rugăm la bunul Dumnezeu. Ne-am rugat în această seară să avem pace, linişte şi prosperitate în rândul comunităţilor unde trăim”, a declarat şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf.

El a spus că este de datoria lor, "ca lideri spirituali”, să facă aceste rugăciuni mai ales pentru acele persoane care şi-au jertfit viaţa să păstreze stabilitatea unei ţări.

"Nu comentez intenţiile politice, suntem la o slujbă şi ne rugăm pentru sufletele celor care au decedat. Nu numai în Turcia. Ştiţi că au fost ultimele evenimente în Franţa, la Nisa, şi ne rugăm să nu se mai întâmple astfel de evenimente. Şi în primul rând rugăciunile au fost ca noi, musulmanii, să reprezentăm cu adevărat religia noastră, pe care ne-a propovăduit-o profetul Mahomed”, a spus Muftiul Muurat Iusuf.

La rândul lui, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, a declarat că, din câte ştie, situaţia este liniştită în Turcia.

"În Turcia totul e liniştit, e calm, se poate circula fără nicio problemă, democraţia continuă”, a declarat acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici