Cresc alocaţiile de la 1 septembrie. Câţi bani vor primi copiii de la stat

  • De la 1 septembrie intră în vigoare majorarea alocaţiilor cu 20 la sută.
  • 3,6 milioane de copii vor primi mai mulţi bani în luna octombrie.
  • Guvernul Orban are nevoie de 4 miliarde de lei, în fiecare lună, pentru aceste majorări.
15328 afișări
Imaginea articolului Cresc alocaţiile de la 1 septembrie. Câţi bani vor primi copiii de la stat

De la 1 septembrie, copiii vor primi  mai mulţi bani de la stat, pentru  că a intrat în vigoare majorarea etapizată a alocaţiilor, aşa cum a propus Guvernul Orban.

Ordonanţa de urgenţă prevede că prima majorare, de 20%, va fi făcută în septembrie, în alocaţia aferentă pentru luna august.

Câţi bani vor primi copiii

  • 185 de lei - copii de la 2-18 ani
  • 369 de lei - copii până la 2 ani

Premierul Ludovic Orban a promis alte patru etape de majorare, cu câte 20 la sută, pentru 2021 şi 2022, însă PSD insistă să impună dublarea alocaţiilor copiilor.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa lui Orban prin care alocaţiile au fost mărite cu numai 20 de procente. Proiectul se află acum pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici