Creşte numărul de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta. INSP: „În acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară”

  • 87 de cazuri de infectare cu varianta Delta şi trei decese la pacienţi confirmaţi cu această tulpină au fost înregistrate în România, a anunţat marţi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
  • Un număr de 49 de cazuri de infectare cu varianta Delta se află în 18 focare din şapte judeţe.
939 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta. INSP: „În acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară”

Creşte numărul de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta. INSP: „În acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară”

Potrivit datelor INSP, până în 11 iulie au fost raportate 2.373 de secvenţieri. Au fost confirmate 1.776 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care 1.655 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma şi 87 cu varianta Delta.

INSP informează că până în 11 iulie au fost înregistrate 33 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care 27 cu varianta Alpha şi câte 3 cu variantele Gamma şi Delta.

Un număr de 49 de cazuri de infectare cu varianta Delta se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) şi 5 de colectivitate (27 cazuri), din şapte judeţe:

  • Argeş (3);
  • Bacău (1);
  • Braşov (1);
  • Dolj (4);
  • Ilfov (3);
  • Iaşi (1);
  • Teleorman (1);
  • Bucureşti (4).

„Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menţionat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susţinută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda. 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menţionată. 6% (5 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 2 în UK, 1 în Turcia, 1 în Irlanda şi 1 este angajatul unei firme de transport internaţional; 2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP”, a anunţat INSP.

Cele trei decese la pacienţi cu varianta Delta au fost înregistrate la o femeie în vârstă de 72 de ani, din Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2, la un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinat anti-SARS-CoV-2 şi la un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinat anti-SARS-CoV-2. Acesta a fost sursa unui focar familial cu cinci cazuri de COVID-19, dintre care patru confirmate cu varianta Delta.

În acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta, mai anunţă INSP.

INSP informa, în 7 iulie, că au fost identificate 57 de cazuri de infecţie cu tulpina Delta, în nouă judeţe din ţară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici