Creştere spectaculoasă a claselor profesionale, de la 32 la 41, în judeţul Cluj

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj pregăteşte o creştere spectaculoasă a claselor profesionale pentru anul şcolar 2017-2018 faţă de anul şcolar precedent, de la 32 la 41, în condiţiile în care există o mare cerere pentru astfel de absolvenţi din partea firmelor româneşti sau străine din judeţ

168 afișări
Imaginea articolului Creştere spectaculoasă a claselor profesionale, de la 32 la 41, în judeţul Cluj

Creştere spectaculoasă a claselor profesionale, de la 32 la 41, la Cluj

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toţi elevii înscrişi la şcoli profesionale primesc o bursă de 200 de lei pe lună din partea statului, iar unii vor putea primi burse şi din partea unor agenţi economici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem o creştere spectaculoasă la învăţământul tehnologic, aceasta este necesară pentru că mediul de afaceri cere absolvenţi de şcoală profesională. Astfel, pentru anul şcolar 2017 – 2018 la învăţământul dual – profesional vom avea 41 de clase profesionale faţă de 32 câte sunt acum pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Cele mai cerute profile din partea firmelor româneşti şi străine sunt fabricarea produselor din lemn, mecanică, inclusiv meseria de mecanic auto, turism şi alimentaţie, electronică şi automatizări, construcţii, industrie textilă, estetica şi igiena corpului. Elevii vor face practică la agenţii economici cu care vor încheia un contract, iar o parte vor putea primi burse din partea acestora. Toţi elevii de la şcoli profesionale primesc o bursă de 200 de lei din partea statului român”, a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, în ultimii ani s-a reuşit schimbarea mentalităţii elevilor, în condiţiile în care 150 de copii au ca primă opţiune şcoala profesională, ceea ce este "un mare pas înainte”.

"Am scăzut clasele pe zona teoretică, pe zona de învăţământ tehnologic liceal şi toată creşterea a mers spre şcolile profesionale”, a explicat şeful ISJ Cluj.

La nivelul judeţului Cluj, numărul claselor a IX-a pentru anul şcolar 2017 – 2018 va fi de 184, mai mic faţă de anul şcolar precedent, când au funcţionat 188.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici