Creşterea cu 50% a pensiei pentru grupele I şi II, aplicată din ianuarie 2010

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS), Doina Pârcălabu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii pensionarilor, că legea care prevede majorarea cu 50 la sută a pensiilor pentru grupele I şi II de muncă va fi aplicată de la 1 ianuarie 2010.

174 afișări
Imaginea articolului Creşterea cu 50% a pensiei pentru grupele I şi II, aplicată din ianuarie 2010

Creşterea cu 50% a pensiei pentru grupele I şi II, aplicată din ianuarie 2010

Doina Pârcălabu a precizat că în ce priveşte majorarea pensiei la grupele de muncă I şi II, s-a convenit că anul acesta va fi aplicată Ordonanţa 100/2008, urmând ca din ianuarie 2010 să intre în vigoare legea care prevede creşterea acestor pensii cu 50 la sută.

Surse guvernamentale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, potrivit proiecţiei preliminare a bugetului de stat pe 2009, majorarea pensiei la grupele I şi II de muncă va fi realizată în două etape, în martie fiind prognozată o majorare de 20%, iar la 1 ianuarie 2010 o altă majorare, care să ducă la creşterea cu 50% a pensiei pentru aceste grupe de muncă.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, declara, în urmă cu două săptămâni, că organizaţia solicită Guvernului respectarea legii adoptate de Parlament în octombrie 2008 "privind repararea nedreptăţii făcute pensionarilor care au lucrat în grupele I şi II de muncă, pentru că Ordonanţa de urgenţă 100/2008 nu înlătură nedreptatea".

Citeşte şi

Pensionarii: Interzicerea cumulului pensie-salariu, pentru pensii peste 3.000 de lei

CNPAS: Nu vor exista plafoane la majorarea punctului de pensie

Punctul de pensie ar putea fi majorat în două tranşe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici