Creşterea unui animal de companie în detrimentul unui copil este o alegere egoistă, sugerează Papa Francisc

  • Oamenii care aleg să aibă animale de companie în locul copiilor se comportă egoist
  • Papa Francisc judecă alegerile oamenilor din perspectiva dogmei creştine
  • Comentariile Papei au fost făcute în cadrul unei prelegeri susţinute la Vatican despre ce înseamnă să fii părinte
2689 afișări
Imaginea articolului Creşterea unui animal de companie în detrimentul unui copil este o alegere egoistă, sugerează Papa Francisc

Sursa foto: Profimedia

Oamenii care aleg să crească animale de companie în detrimentul copiilor se comportă egoist, sugerează  Papa Francisc. Comentariile Papei au fost făcute în cadrul unei prelegeri susţinute la Vatican despre ce înseamnă să fii părinte.

„Astăzi ne confruntăm cu o nouă formă de egoism. Vedem că unii oameni nu vor să aibă un copil. Uneori au unul, şi atât. Dar în schimb au câini şi pisici care ţin locul copiilor. Acest lucru poate stârni râsul, dar este o realitate. Practica aceasta reprezintă o negare a paternităţii şi a maternităţii. Fără să ne dăm seama, ne diminuează, ne ia din umanitate”, a susţinut Papa

Papa Francisc a spus că persoanele care nu pot avea copii din motive biologice ar trebui să ia în considerare adopţia. Papa îi îndeamnă pe oamenii să nu le fie frică să ia în considerare această opţiune şi să îşi asume calitatea de părinte.

Totodată, Papa şi-a manifestat îngrijorarea faţă de problema natalităţii şi a declinului demografic din anumite ţări aflate în plin proces de îmbătrânire a populaţiei.

Nu este prima dată când Papa Francisc vizează oamenii care aleg animalele de companie în locul copiilor, relatează BBC.

În 2014, în timpul unui discurs, a susţinut că deţinerea animalelor de companie pe post de copii reprezintă un fenomen de degradare culturală, iar relaţiile emoţionale cu animalele sunt superficiale comparativ cu natura complexă pe care o implică relaţia dintre părinţi şi copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici